Csütörtökön délben lesz újhold a Szűz jelében, háttérben az Oroszlán csillagképpel. Fűszerezésként szemben áll a Neptunusz, némi mély lelki energiákat hintve az amúgy sem hétköznapi együttállásra. Remek lehetőség új alapok lerakására, leszaggatni a pókhálókat, kisöpörni a sarkokat, megteremteni a rendet az új minőség megérkezéséhez életünkbe. Ezzel párhuzamosan abba az érzésbe is kezdhetjük beleengedni magunkat, hogy minden a kellő időben történik; mi magunk is a kellő időben cselekedve tudunk a Kozmosszal valódi harmóniában cselekedni.

Megjelenik az áldozat jelentősége is, de a legjobb értelemben: az önként vállalt áldozat áldássá válásának tétele most még hangsúlyosabb az új kezdetek lehetősége okán. Ha ezzel az elhatározással indítunk útnak bármi méltót a mostban, az valóban emelő minőséget hoz el számunkra. Az áldozat fogalma kapcsán fontos tisztázni, hogy egyazon szót használunk az áldozattá válásra és az általunk önként vállalt áldozatra: a kettő közti különbség ég és föld.

160901haziko

A mostani újhold különlegessége a Halak jelében lubickoló Neptunusz szembenállása, ami ráirányítja a figyelmet a megújuláshoz szükséges lélekmélyi tartalmakra, arra az erőre, amivel a lelkünk legmélyéig átitatódva tudunk most igazán nagyot alkotva újat dobni. Másik, hétköznapibb vonatkozásában ez az újhold kitűnő lehetőséget kínál bármely függőségünk elengedéséhez. Bármely, nem csupán a közkedvelt alkohol/nikotin/drog hármasságra értve – az igazi függőségeinket jól álcázottságuk okán időnként igen nehezen ismerjük fel. Most itt a lehetőség nyakon csípni őket, (véglegesen) letenni és az újba immár nélkülük továbblépni.

kép: www.scanopia.com

Pin It on Pinterest

Share This