A szerdai naptól az Ikrek jelébe lép át a Vénusz, segítve és erősítve az elkövetkező időszakban a kapcsolataink megértését és az onnan érkező tanítások befogadását. Amikor az Ikrek zodiákusába érkezik a szépség, a szerelem, a kapcsolatok égi vándora, fokozódik a kommunikáció jelentősége; észrevesszük-e társaink jeleit és az észrevett jeleket miként gombolyítjuk föl, megvan-e a rendszerünk azok dekódolásához. Megértést megértetés követ; magas szinten működtetve az energiáinkat harmonikusan és szépen tudunk elevickélni emelt fővel sétálni az emberi kapcsolatok dzsungelében virágos rétjén.

Az Ikrek jelét a beavatás planétája, a Merkúr uralja, az ide érkező Vénusszal együttműködve a kapcsolatainkból érkező beavatások örömteli felismerések képében jelennek meg (emlékezzünk a vénuszi alapelvre: minél jobban, minél magasabb szinten működtetjük életünkben, annál több örömöt élünk meg). Igazán termékeny, gyümölcsöző beszélgetések ideje érkezett el, társunk, társaink világának megismerése újra és újra rácsodálkozást, igazi, beavató erejű felismeréseket szül, amik által tágul valóságunk és színesedik, árnyalódik belső képünk. Esszenciálisan: a másik felfedezése és az ő tükrében magunk megpillantása, lehetőleg minél több nézőpontból – ez az Ikrek Vénusz veleje.

Ez az égi helyzet egyebekben kitűnő időszak arra, hogy a bennünk élő művészt engedjük végre szóhoz jutni, bármilyen megjelenési formában; bátran kísérletezzünk, ragadjunk eszközt, üljünk le írni, tegyünk bármit, amivel kifejezésre juttathatjuk énünk alkotó oldalát: nem az ecseten vagy a varrógépen múlik művészi énünk ébredése, azok csak eszközök. A teremtő erők kísérletező, kíváncsi, csiklandó és örömöt adó módon kívánkoznak ki, nincs miért nem megengedni nekik a megtestesülést, egyszerűbben leírva a megismerés és önmagunk kipróbálása termékeny, alkotó módon működik és jó érzéseket, igazi elégedett örömöt hoz a világra.

A jövő hét elejéig a beavató erők, kommunikációs helyzetek fokozottan megjelennek életünkben, a Vénusz ugyanis a Merkúrral a megértés égi fényhídján keresztül kapcsolódik. Ez a sextil értelmi, gondolati területeken tölti meg tartalommal a két planéta kapcsolatát, a megértésre törekvésünk egyben harmóniát is teremt; életképes és a korábbi téziseknél magasabb szintű megoldásokat ad kezünkbe, olyan kulcsokat, amikkel olajozottan és finoman tudunk zárakat kinyitni azon ajtókon, melyeket eddig csak berúgni tudtunk volna, mert hitünk szerint rég elveszett a hozzá való kulcs.

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This