Szombaton, a késő esti órákban lép át a Bikából az Ikrek zodiákusába a Nap. Központi csillagunk, cselekvő énünk megjelenítője az érdeklődés, a kíváncsiság; a megértés és megértetés jelében rója tovább égi útját. Felerősödik bennünk az ismeretek szerzésének igénye, érezzük, olyan jó látni a dolgokat több oldalról is. Az rendben van, hogy látom a fény felől azt a valamit, de vajon mit mutat az árnyékos oldala? A felfedezés öröme ébred bennünk, az a fajta kíváncsiság, ami analóg az őszinte, naiv, gyermeki tudni akarással. Ha látjuk a fejet és az írást is, csak akkor mondhatjuk el, hogy az érme egészét ismerjük. Az Ikrek kettőssége a polaritás megismerésének, meglátásának elvét hordozza magában, így jutunk el az EGY-hez, az egység egészéhez.

A kommunikáció szerepe fokozódik, az Ikrek jelének ura a Merkúr, aki által erősödik ez az érintettség. A mozgékonyság is a mostani időszak sajátja; érezhetjük az izgés-mozgás késztetéseit ugyanúgy, mint a mindenképpen valahova elmenni és valamit megnézni indíttatásait. Ikrek Nap idején nehézkes a seggünkön ülni, de ez jó; ezt a fajta bepatronozottságot nagyon szépen tudjuk építő módon hasznunkra váltani.

Erősödik a kapcsolatok szerepe és jelentősége is, ahogyan a kapcsolatokból érkező tanításoknak, melyeket gyakran megértős-megértetős játékokon keresztül kapunk. Szuper leckék érkezhetnek a hangerő növelése kontra elgondolkodás és nézőpontváltás területein is. Alacsony szintekről ritkán esik szó, most is csak azért, hogy ha netán beleesnénk a csapdába, tudjuk és észrevegyük, majd kirángassuk magunkat. Alacsony szintű működés a terméketlen pletyka, a céltalan híresztelés, az alapok nélküli, meddő szószaporítás, melynek nincs valódi értelme. Tudjuk azt is, hogy az Ikrek egyben Napkapu is, itt készül fel az utazó a Tejútra lépésre; alacsony szintek helyett ezt az információt magunkban hordva igazán örömteli és eredményes módon élhetjük meg a most kezdődő időszakot.

kép: www.fineartamerica.com

Pin It on Pinterest

Share This