Szombat reggel jegyet vált a Mars és hazaérkezik: a Kos jelében folytatja égi útját. Hazaérkezik, mert ő a Kos zodiákusának ura. Nem mellesleg egyben a Cet csillagképébe is belép egyidejűleg. Tüzes bolygó tüzes jelben, uralmi helyzetben: az biztos, hogy lagymatagságnak, enerváltságnak és affektáló erőtlenségnek helye nincs.

A Kos Mars a tüzet és a lendületet hozza el: kezdeményezőkészség és tenni akarás ébred bennünk, a cselekvés vágya hajt, feszít az új dolgokba belevágás késztetése. A vörös bolygó tempót és sebességet ad: a kipattanó szikrából érezhető gyorsasággal születik tett és produktum. Nemtől függetlenül stimulálódik a férfi típusú teremtőenergia, ami a tettekben megnyilvánulva határozott és emelő erejű.

A közvélekedéssel ellentétben a Mars nem tesz kötekedővé, nem aljasít le agresszív, destruktív baromállattá, ez csupán alacsony megélési szint, szabad választás eredménye. Tudnunk kell, hogy a választást, a döntést a megélési szint milyenségéről és magasságáról mi magunk hozzuk meg. Magas szintű megélés még az önlegyőzés, a bennünk élő visszahúzó erők fölött aratott fényes győzelem és a félelmek, kishitűségek elől való menekülés befejezése, majd a velük való szembenézés és újfent a győzelem kivívása.

A csillagos égen úszó Cet az elvonulást és a belső energiák felébresztését szimbolizálja, helye van ennek a minőségnek a mostani időszakban. Az önmagunkkal és önmagunkban töltött termékeny idő egyben választ ad arra is: mi érett meg, amit egónkból fel kell áldoznunk? Mik azok, amikre már nincs szükség, amit oda tudok tenni saját áldozati oltáromra, hogy önként vállalva feláldozásának megélését, áldássá változhasson. Jusson mindig eszünkbe, hogy az önként vállalt áldozat (szükségszerűen és következetesen) áldássá válik.

kép: www.newevolutiondesign.com

Pin It on Pinterest

Share This