Szeptember utolsó napjától a Mérleg zodiákusában halad a Merkúr, ekkor lép át ide a Szűz jeléből. Erősödik a megértésre való törekvésünk, hiszen ez segít a konfliktusokat feloldani, általa emberi kapcsolatainkat harmonikusabbá emelhetjük. A Mérleg Merkúr embertársaink jobb megismeréséhez visz közelebb; több empátia, figyelem és megértés ébred bennünk. Remek időszak a barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel való kapcsolatok ápolására: termékeny és gyümölcsöző módon virágoztathatjuk ezeket a viszonyainkat. Érdekes lehet megfigyelnünk, hogyan tud ez az energia korábban terméketlen vitákat megértésen alapuló konszenzushoz segíteni.

Szellemiségünket, gondolatainkat átszövi a „legyen szép és jó” elve, mintegy vezérlő programként jelenik meg a belső igény, hogy a dolgok kerüljenek egyensúlyba. A Mérleg a kiegyenlítődés szimbóluma is; ez többrétűen jelenhet meg, a másik meghallgatásától kezdve a rendezetlen emberi kapcsolataink kisimításának vágyán át a mások eddig tolerálhatatlannak tűnt dolgaival való megbékélésig. Ez persze nem megalkuvást jelent; csak azzal tudunk megbékélni, amit megértettünk, ez kulcsfontosságú.

A Merkúr egyben a beavatás planétája is; a Mérlegben, a zodiákus tükörházában haladva emberi kapcsolatainkból a beavatás élményeit szállítja. Emlékezzünk, az a beavatás, ami belső rácsodálkozást, felismerést, azt a sokat csépelt „aha-élményt” adja. A most kezdődő időszakban ennek érkezett el az ideje, ahogyan beszélgetünk kedvesünkkel, családtagjainkkal, avagy bármely embertársunkkal, jó eséllyel érkezik meg az élmény és általa a belső alkímiát indító beavató rádöbbenés.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This