A Rákból Oroszlánba lépéshez a csütörtöki napot választotta a Merkúr, mostantól a zodiákus ezen cikkelyében folytatja égi útját mozgékonyan, elevenen. Az előző időszak érzelmessége után a hangsúly átugrik az erők uralására és ott is marad egy darabig, az elkövetkező közel három hétben itt tartózkodik a beavatás és megértésre törekvés planétája. Az Oroszlán Merkúr remek alkalmat kínál belső erőink uralására, kitűnő leckék során át fejlődhetünk ezen a téren, merkúri érintettsége okán elsősorban a társainkkal történő bármely kommunikációs helyzetben. Érdemes befelé figyelnünk, megjelenik-e, illetve mikor jelenik meg egy beszélgetés során a másik „leuralásának” igénye bennünk; ez az a pont, ahol már nem befogadjuk az ő nézeteit, hanem saját – vélt vagy valósnak hitt – igazunkat igyekszünk keresztülpasszírozni a torkán, keresztmetszetekkel és befogadóképességgel mit sem törődve. A Merkúr égi helyzete megengedi, lehetővé teszi saját paradigmáink, torzító szemüvegeink felismerését. Képzeljük el, hogy egy ötdioptriás, zöld árnyalatú nagyító lencsén keresztül nézzük a világot. Társunk mindezt egy rózsaszín, hetes dioptriájú, kicsinyítő szemüveggel teszi. Ha leülünk beszélgetni, ugyanazt nézve is egészen mást mondunk, meggyőződve saját igazunkról, ezzel szimultán a másik ostobaságáról/korlátoltságáról. Ritkán kínál a Kozmosz jobb időszakot a befolyásoló lencsék felismerésére, letevésére és az így ébredt indulatok uralására. Figyelem, az uralás nem elfojtást jelenet, mert az robbanáshoz vezet, nem kipróbálandó kísérlet erre a szelephibás kuktában forralt leves példázata.

Az Oroszlán uralkodása befelé irányul, magas szinten megélt uralkodói minősége soha nem a környezetre, kifelé irányul; a belső ösztönerőkre, zsigeri késztetésekre mutat a fókusz. Ez az az állapot, amikor már nem kerülünk magunkon kívülre, itt már nem öntheti el a sz@r az agyunkat és nem üvöltjük le megvadult hajszárító módjára szeretteink, társaink haját. Jelen korunkban abszolút elfogadott a verbális agresszió, még akkor is, ha szalonképesnek tűnő köntösbe öltöztetik (ez a másik mindenáron és bármi áron való meggyőzése, ami megint csak a torkon való „igazság”-letuszkolás analógiája). Ne gondoljuk, hogy ami nekünk jó, az másnak is annyira szuperül működik, ne váljunk elvakult kommunikációs jezsuita hittérítővé a múlt évezred közepének szellemében. Ismerjük fel a késztetést, de engedjük meg annak uralását, váljunk képessé az ösztöneink kézben tartására.

A szeretet, a termékenység, az alkotó erők is oroszláni minőségek, mind-mind megjelennek emberi kapcsolatainkban, a társainkhoz fűződő viszonyulásokban. A szeretet itt a legmagasabb, vegytiszta és alkuk (azaz feltételek) nélküliséget jelenti. Nem vár el visszatükröződést. Az Oroszlán Merkúr egyik vonulata az édesapával való beszélgetések és az ez által érkező tanítások, beavatások megélése is. Ha van bennünk olyasmi, amit kimondanánk és meg szeretnénk beszélni vele, itt az idő. Ha már nincs fizikai testben jelen, úgy gyertya mellett, szertartásosan ráhangolódva is működik a folyamat. Emlékezzünk: a szeretet ereje velünk van és mindentől képes megvédeni, minden csomót kiold és minden szakadékon hatalma adatott hidat emelni.

kép: www.funkwood.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This