A Merkúr már szerdától az Ikrek asztrológiai jelében folytatja égi útját, mondhatjuk azt is: hazaérkezett. Haza, hiszen a Szűz zodiákusa mellett itt uralkodik még az állatövben. Ikrek Merkúr idején vág az eszünk, észjárásunk gyorsul, a gondolatok és a sugallatok nagyobb számban, intenzívebben érkeznek. Ebben az időszakban erősödik minden kommunikációs motivációnk; lebontva az idegen kifejezést és visszatérve édes anyanyelvünkhöz: jobban képessé válunk megérteni másokat és megértetni magunkat. Ikrek Merkúr energetikával túl tudunk lépni – többek között – azon az általánosan elterjedt, ám végtelenül káros szokáson, hogy beszélgetésnek álcázva verbálisan maszturbáljunk. Ennek tünetei a következők: a másik mondandója közben, arra nem, vagy csak alig figyelve már a saját válaszomat formálom, hogy legyen minél frappánsabb és ütősebb. Bármit mond, egy fél mondattal el tudok kanyarodni tőle („ez érdekes, de képzeld csak el, mi történt velem…” – ismerős, ugye?), hogy gondosan betárazott szópuskámat újra és újra maradéktalanul kiüríthessem, elsütve szópatronjaimat. Valójában a másik itt nem több puszta hallgatóságnál: mintegy verbális páva, elsődlegesen magam előtt tetszelgek, megállapítva, hogy én sz@rtam bizony a spanyolviaszt.

A most következő napok-hetek ösztönöznek a jövés-menésre, a mozgékonyságra. Ilyenkor olyan jó egy kicsit szomszédolni, beszélgetni, pezsegni; valahogy érezni, hogy ezen a módon is élünk. Nemhogy nincs ezzel baj, nagyon is helyénvaló, mindössze arra érdemes odafigyelnünk, hogy elkerüljük az alacsony szinteket, úgymint pletykálkodás, a másik kibeszélése, rémhírterjesztés, és sorolhatnám még.

Aknázzuk ki az Ikrekbe megérkezett Merkúrt emberi kapcsolataink ápolására és felvirágoztatására, mert bizony a másikkal való törődés is ide tartozik. Hívjuk fel, akire sokat gondolunk és elfog néha a rossz lelkiismeret, hogy ugyan már, miért nem nyitjuk rá a kagylót. Írjunk levelet, érdeklődjünk azok iránt, akik fontosak, akiket szeretünk. Legyünk nyitottak, érdeklődők és rengeteg jutalomfalatot kapunk ezen az úton.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This