Hétfőn késő este jegyet vált a Merkúr és a Kos jelében folytatja égi útját. Erősödő tűz, lendület, kezdeményezőkészség járja át szellemiségünket. Kommunikációnkban is testet ölt az erő, az a határozottság, amivel gyorsan, kertelés, mellébeszélés és fölös dagályosság nélkül válunk képessé mondandókat kifejezni. Ritkán kerül szó ezen sorok között alacsony szintű megélésről, ám most érdemes tudatában lennünk, hogy a verbális agresszió és saját igazunk, mondanivalónk társunk torkán való – minden áron történő – letuszkolása a Kos Merkúr megélésének alacsony szintje. Mivel ezt már tudjuk, ennyi bőven elég ahhoz, hogy esetlegesen felmerülő késztetésünket nyakon csípjük és csírájában kezeljük a helyzetet, ha és amennyiben kialakulna.

Kosról lévén szó, mindig megjelenik az áldozat minősége, a meg nem unható igazság: az önként vállalt áldozat áldássá válik. Dönthetünk úgy, hogy vállaljuk a megértés és a tiszta, őszinte odafigyelés „áldozatát”; ezt az utat választva garantáltan áldásos módon, igazi ajándékként látjuk meg odaadásunk visszatükröződését, amint fényünket erősíti és ragyogtatja.

Gyors észjárás, frappáns, azonnal előugró mondatok, szellemi szikrák, sziporkák, gondolati tűzijáték – ez mind-mind érkezik az égi erők hatásaként; a Kosban haladó Merkúr fényes, látványos és emlékezetes módon szolgáltatja a tüzet szellemiségünknek, kommunikációnknak.

kép: www.polyvore.com

Pin It on Pinterest

Share This