2017. okt 04. 0

Kos telihold

Csütörtökön este telik a Hold a Kos jelében, ekkor válik egzakttá a Mérleg zodiákusában járó Nappal való szembenállása. Számíthatunk erős érzelmi töltöttségre és mindennek a kisülésére is; itt (is) érdemes tudatosnak lennünk az égi helyzetre, hogy a szikrák ne égessenek lyukakat társaink lélekbőrén, inkább fényt adjanak és tüzet, pezsdülést és lendületet a továbblépéshez. Erős és mélyről jövő vágy ébred a harmónia megéléséhez, ez az erő pedig cselekvően és tettre készen érkezik, fogjuk szekerünk elé, hogy közelebb vigyen célunkhoz.

A telihold csillagképi hátterét megvizsgálva kirajzolódik a kötöttségek felismerésének fontossága a jövő magasabb minőségéért. Ezt támasztja alá a Halak csillagkép visszaúszó halacskájának fonalánál járó Hold, ő hozza felszínre, melyek azok a kötelékek, amik visszahúznak, amik nem engednek kiemelkedni és itt tartanak, egy bizonyos szinten, aminél a lelkünk mélye már magasabbra vágyik. Lássuk meg, ismerjük fel, kikhez köt még ilyen drótszál, hogy egy kecses és elegáns mozdulattal elnyeshessük azt, visszakapva szabadságunkat.

Ez a szabadság pedig a jövőbe érkezéshez szükséges, a cselekvő énünket szimbolizáló Nap a Szűz csillagkép jövőbe érkező lábánál jár. A kötöttségektől mentes, felszabadult énünk képes igazán jó és fényes jövőt teremteni, elvetni a mában azokat a magokat, melyeknek szívből jövő, őszinte örömmel tudunk a holnapban örülni.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!