A léc magasra helyezve szolgál igazán. Bokaszinten, két téglára fektetett rudat átugrani nem nagy művészet, valós teljesítmények nem tekinthető. A következő hónapok markáns jupiteri üzenet ide kapcsolódik: használd a benned élő bölcsességet!

Leegyszerűsítés, szájbarágó, megmagyarázó, tőegyszerű, bináris tesztek, gondolkodást nem igénylő, űrlapos kérdőívek. A ma emberét nagyjából úgy kezelik, mint régen a speciális (akkori szóhasználattal élve: kisegítő) iskolába járó alsó tagozatos diákokat. Mi pedig belemegyünk. Még tetszik is néha. Nem kell gondolkodni, gyorsan megvagyunk és uccu neki, irány a legelő. Beeeeee… Közben a lényegről feledkezünk meg.

Ember vagy, emberi méltósággal, akinek való, hogy emberhez méltó, valóban méltó életet éljen. Ha kétszer kellett elolvasni ezt a mondatot, nem baj. Annyit tesz: minden együgyűsítés ellenére él benned az igazi megértés szándéka. Tehát: őrzöd a bölcsesség lángját. Az pedig égi eredetű, de lássuk is, miért időszerű beszélni róla:

A Jupiter kisvártatva – Földünkről szemlélve, látszólagos – hátráló mozgásba kezd. Mielőtt a spirituális tudnivalókat sorra vesszük, következzenek a tényadatok:

Retrográd mozgás kezdete: 2023. szeptember 5. kora hajnal; ekliptikai pozíciója: Bika 15 fok 35 perc.

Direktbe fordulás ideje: 2023. december 31. délelőtt; koordinátája: Bika 5 fok 35 perc.

Mindkét irányváltást érezhető és mérhető lassulás, majd némi „egy helyben állás,” úgynevezett stacioner állapot előzi meg.

A kulcskérdés nem bonyolult: mi kell a termékenyítő bölcsességhez? Az előttünk álló hónapok segítenek a legjobb válasz kidolgozásában, némi égi tükröződéssel; ami kozmikus fénnyel segít meg.

A mélységekből is látnod kell a magasságokat és a világosságot. A Jupiter – a felettes énedhez szóló égi egyenlítő körén – a Cet csillagzatának emblematikus pontjánál vált irányt. Ez az a bizonyos Menkar csillag és az ő misztikája. Erről július végén írtam; terjedelmi okokból nem másolom be, csupán a linkjét illesztem ide: https://ladonyijanos.hu/latsz-ertesz-emelkedsz/

Ez a kiindulási alap, avagy a visszafordulás pontja. A retrográd mozgás visszatérést jelent. A két fordulati pont feszíti ki adott planéta hátrálásának kozmikus üzenő molinóját. Térj vissza valamiért, amivel a jelen helyzetet jobban, frappánsabb módon oldod meg.

Négy hónap és tíz fok. Ennyit tolat a szeretet bölcsességének égi vándora. Ez pedig – figyelembe véve az ő megfontolt tempóját – nem kevés. Számos lehetőségre nyit ajtót és kínál sanszot. Azért ne sétáljunk el „csak úgy” a majdani direkt irányú fordulat időzítése mellett sem.

Szilveszter. Megbízható, rögzített ünnep: minden áldott évben december 31-re datálódik. Kevésbé éber barátainkat persze ugrathatjuk rémült arccal: „tudtad, hogy idén péntek 13-re esik szilveszter?” Pár másodperces megnyúlt, döbbent arc után elneveti magát és megeshet, hogy elküld a pi…tymallatba. Sebaj.

Tűzijáték, durranó pezsgő, papírtrombita, szeméthegyek az utcán, „kötelező” érvényű buli, berúgás és végtelenül, kínosan modoros beszéd a köztársasági elnöktől a köztévében, pont az éjfélre időzített himnusz után. Jelentősége naptári: egyik évszámot lecseréli a másik. Ám – jellemzően – semmi nem történik a csillagos égen. A mostani év vége képezi a szabályt erősítő kivételt.

Nagy durranás! Bár nem drámai a körítés, a jupiteri fordulatra túlzás nélkül igaz a kijelentés. Ami príma kozmikus ponton esik meg: a Kos fején, a szarvainál pördül meg a bolygó. A Kos feje a Tejút felé fordul. Tekintete (ő a Hamal nevű, legfényesebb, alfa csillaga) pedig rá szegeződik. Látja a legjobb megoldásokat. Szarvai, mint antennák, veszik az égi adást, de a legmagasabb frekvenciákon. Ez segít ahhoz, hogy a bölcsességeddel teremts. Valahogy így:

Tudatosítsd, hogy igenis ott van, ott él, ott mocorog benned a bölcsesség. Mondjon bárki bármit. Az megeshet, hogy (még) nem látszik a felszínen. Ez pont olyan, mint a tengeri sziklazátonyok: a rezzenetlen víztükör alatt elő-előfordul szirtképződmény. Attól, hogy szemmel nem látható, még ott van. Ezért is jó a radar, a lokátor. Éppen így segít megmutatni, feltárni belső bölcsességedet a következő pár hónap.

A sárban is találhatsz gyémántot. Ha éppen oda pottyan, akkor pont olyan maszatos a felszíne (és nem a belseje!!), mint a többi „átlag” kavicsé. Aki rátalál, kincs birtokába jut. Nem érdemes túlbonyolítani, már érted, tisztán átlátod, mire érdemes odafigyelned. Meglásd, jó lesz.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This