Mondj le a nyomasztódásról!

Engedd el azt a sunyin bőröd alá fészkelődő tévképzetet, hogy valami beláthatatlan rettenet feltétlenül rád talál. Legyen az infláció, háború, vagy a mesterséges intelligencia ma még azonosítatlan ármánya, aminek egyszerűen muszáj koromsötét árnyékot vetnie jövődre.

Ints búcsút annak a fals hiedelemnek, hogy így vagy úgy, de mindenképpen sz@r lesz.

Amennyiben találva érezted magad, tudd: veszélyes dolgot művelsz, ha úgy tetszik: hazárdjátékot űzöl. A világ minden kincséért se higgy nekem, elég az „önbeteljesítő jóslat” meghatározását elolvasnod.

„Az önbeteljesítő jóslat egy kezdetben hamis állítás, amely változást idéz elő a viselkedésben, és ez változás az eredeti hamis állítást végül valóra váltja.”

 

A definíció Robert K. Merton szociológustól származik. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96nbeteljes%C3%ADt%C5%91_j%C3%B3slat

 

Miután ezt sikeresen kipipáltuk, elérkeztünk a valódi alaptételhez. Egyszerű, megértési szintje valahol a fehér lapostányér (szigorúan üresen) szintjén lakozik:

 

Az a tanítás, ami a tiéd, így is, úgy is rád talál. Ennyi. Jelentős különbség a módozatban fedezhető fel. Lehet „jó” és „rossz” egyaránt. A két jelző nem a minőségre, sokkal inkább érzelmi megélésedre utal. Valahogy így:

 

Rád mosolyog Ő. Már láttad, sőt, össze is villant a tekintetek. Abban a szent percben jelezte a vegetatív idegrendszered, hogy élsz. Csupa nagy betűvel. A szíved dobbanásai felerősödtek, pulzusszámod megemelkedett. Érezted, tudtad: valami elindult. És örökké megőrzöd az emlékét, hogy kedveseddel akkor kapcsolódtál össze először – úgy istenigazából, félreérthetetlen módon. Ezt szoktuk „jó” tanításnak, tapasztalásnak, megélésnek címkézni.

 

Eltöröd a lábad. Kirúgnak. Anyagi csődbe jutsz. Az ilyen típusú tanításokra jellemzően csípőből, gondolkodás nélkül rávágod rá abban a pillanatban, hogy „rossz.” Csak gyakran nem ennyire finom szóval…

 

Az igazán erős emberek felállnak a padlóról. Megesik, hogy magukkal visznek sebhelyeket, ilyen-olyan lenyomatokat. Ám nem akarnak dagonyázni és az élet vesztesének címszerepére ácsingózni. És igen, van egy titkuk.

 

Hisznek. De nem a vallás meghatározása szerint. Ez a fajta hit sokkal inkább jelent bizonyosságot. Az illető nem csak feltételezi – egyenesen elvárja, hogy a vezettetés, vagy egy bármilyen néven említhető felsőbb erő tovább lendítse. Mottóként alkalmazza a „segíts magadon, Isten is megsegít” ősi és bölcs mondását. És nem mulaszt el feltekinteni a végtelen, csillagos égre.

 

Nap és Jupiter. Megélt jelenünkben kettejük összjátékában csúcsosodik ki a mintázat. A két tüzes elemű égitest augusztus 5. és 7. között dolgozik össze tűegzakt quadrat fényszögön keresztül. Hogy ez pontosan mit is jelent, máris kifejtjük. Pár napod tehát van még, hogy kellő és méltó módon rákészülj.

 

Jupiter – megérdemelten népszerű planéta. A szeretet bölcsességének bolygója – így is szokták nevezni. A jövő tervezése és fényesítése is hozzá kötődik. Mostanában meglehetősen aktív; érdemes visszaolvasnod legutóbbi tudósításait. A Cet égi egyenlítői csillagzatának fejénél jár éppen: https://ladonyijanos.hu/latsz-ertesz-emelkedsz/

 

Nem utolsó sorban pedig a Marssal szövetkezik egy remekbe szabott trigonon keresztül: https://ladonyijanos.hu/nem-minden-az-aminek-latszik/

 

Quadrat, magyarosan írva kvadrát. Kilencven fok. Pár éve aranyos történet esett meg. Éppen egy ilyen, az álmokból valóságot teremtő fényszögről számoltam be. A beharangozóban viszont számokkal írtam le: 90 fokos fényszög. Az egyik olvasó – némi angoltudás birtokában – olyan mértékű tettrekészségről tett tanúbizonyságot, hogy „go” fényszögnek olvasta. És már lépett is a tettek mezejére – gondolom.

 

Elképzelésből konkrétumot alkotni. Ideából kézzel fogható, igazi eredményt produkálni. Az elhatározást realitássá konvertálni. Ezt tudja és erre ösztönöz két égitest egymáshoz képest 90 fokos pozíciója. Talán nem véletlenül jelölik piros színnel az asztroszkóp rajzolása során, ahogyan a szimbóluma is éppen egy négyzet. Négy darab, egymással 90 fokot bezáró oldallal; a teremtés és konkretizálás széles körben elfogadott szimbólumaként. A másik oldalán pedig központi csillagunk, a Nap munkálkodik. Kifejezetten izgalmas módon:

 

Oroszlán. Asztrológiai értelemben itt jár; erről korábban összegyűjtöttem pár kulcsfogalmat: https://ladonyijanos.hu/az-oroszlanba-lepo-nap-kulcsszavai/

 

Magasabbra tekintve pedig a Rák – amúgy halovány – fényábrája rajzolódik ki. Ez a csillagzat az anyai (szent) hármasság jelölője. Szimbóluma emlékeztet a sváb autómárka büszke, fejre állított három ágú csillagára. A Rák „szárai:” befogadás – táplálás – elengedés. Utóbbival fogunk foglalkozni, ugyanis a Jupiterrel alkotott quadrat éppen itt éri a Napot.

 

Olló, ami elvágja a köldökzsinórt. Megérett dolgok és minőségek drámák, traumák nélküli elengedése. Így szól a Rák égi ollójának rövid leírása. Aktuális behelyettesítésében: elengedni, letenni, ami (boldog) jövőképedbe piszkít. Ezek pedig belül, tebenned laknak. A külvilág globális történéseire kevéssé (leginkább sehogy) nincs ráhatásod. A rájuk adott érzelmi reakcióidat viszont szabadon megválaszthatod és kedvedre írhatod át, formálhatod és alakíthatod.

 

Rálátásból bölcs megértéshez jutsz. Ez pedig segít előre haladni. Sokszor nem egy újabb rakétahajtóműre van szükséged: mindössze arra, hogy kiengedd a kéziféket. Mert amíg behúzva küszködsz, nemhogy nem jutsz igazán előre, de valami mindig bosszantóan hátráltat. Különösen, amíg nem ébredsz rá, mi okozza a visszahúzó hatást. Ne feledkezz meg a behúzott kézifék okozta, a megtett távval és eltelt idővel egyenesen arányosan növekvő károkról sem.

 

Tanulj belőle. Tegyél, változtass. Nézz az égre, lásd a kozmikus cégért, s ha az kell, emlékeztesd magad: jó időben ér a sorsmódosítási szándékod. Tervezz és cselekedj, hallgatva a benned élő bölcsesség szavára!

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This