A mai cikk az előrejelzések működéséről szól. Mintha együtt bekukkantanánk a gépházba, vagy felpattintanánk a motorháztetőt. Jogosan vetődhet fel: téged ez egyáltalán nem érdekel. És igazad is van. Nem az untatásod a cél és az asztroszakmai belvilágba sem szándékozlak – akaratod ellenére – elkalauzolni. Csupán azt szeretném: lásd és tudd, hogyan működik a kozmikus üzenetek tolmácsoló gépezete. Öt vagy hat perc. Ennél több idődet biztosan nem veszi igénybe a bejegyzés végigolvasása. Mégis: látni fogod a mechanizmust. Mostantól kezdve bármikor kiszűröd, ha valami nem úgy szól, ahogyan kéne. Bőven megéri, lássuk is a részleteket, lépésről lépésre!

Egy (jó) asztrológiai, asztrozófiai előrejelzés komoly, érezhető segítséget tud kínálni. Ehhez az kell, hogy pontos és szabatos legyen. Az sem árt, ha megérted és nem szakzsargonban íródott, a kevés számú, titkos kódnyelvet beszélő „beavatott” számára. A harmadik talán a legfontosabb: azt mondja el, adott égi történés a te életedre és sorsodra hogyan, miként hat. Nem szájbarágva, de használható támpontot kínálva. Önmagában az, hogy a Plútó belép a Vízöntő asztrológiai jelébe és a XVIII. század vége (valamint 2023.) óta nem történt ilyesmi, talán érdekes. Ám megfeleltetések, példák, fogaskerekek és áttételek nélkül nem sokat érő, holt információhalmaz. A lényeg: szem előtt tartani a kiindulási alapot. Minden erre épül:

Az ember kozmikus lény, a csillagokból érkezett, fényre hangolt lélekkel. Igen, ez ellentmond a darwinista, szkepticizmusban (túl)pácolt evolúció-elméletnek. Nem baj. Enélkül minden égi mozzanat véletlenszerűen elhelyezkedő, megokolatlanul kószáló égitestek össze-vissza táncának káoszából megérteni hitt blődség. A belépési szint, az alapok alapja, hogy elfogadd, magadévá tedd: az ember bizony kozmikus lény. E tétel szívedbe emelésével nyílik meg előtted is a végtelen, kéklő ég csillagfénnyel írt üzeneteinek csodakönyve. A másik út ismert: egy ősöd hibázott, lemászott a fáról, a többi pedig immár történelem. Csupán icipicit hosszabb egy percnél az ezt a valóságot bemutató, zseniális videó: https://www.youtube.com/watch?v=1aHl9eOg9fg

Az ember, mint kozmikus lény, ősidőktől az eget fürkészi, csodálja, faggatja. Onnan remél és merít megértést, útmutatást, s ha kell, magyarázatot. Gyűjtögetés, nyomolvasás, halászat közben a fej lefelé irányul, a földet figyeli. Ám a nagyobb lélegzetű összefüggésekhez mindig is magasra emeltük a kobakunkat.

Az ember, mint kozmikus lény, felfelé néz, föntről vár felsőbb, azaz magasabb minőségű útmutatást. A gondolkodás és a szembefordítható hüvelykujj ajándéka mellé a magasra célzás kegyét is megkaptuk teremtettségünk okán. Ez a következő útjelző.

A csillagos ég világának üzenetei – kivétel nélkül – megérkeznek, halló fülre találnak. A hibalehetőség ott mutatkozik, ha a fül hall ugyan, de nem ért. Netán ért is, de a kettő közé odafészkelődik a csillagtolmács önérzete. Mindig, minden egyes esetben (csak) a dekódolás okozhat problémát, nem az égi állás. Mint amikor a tolmács – tudatosan vagy puszta tévedésből – félrefordít. Íme, egy vicc segíti a mélyebb megértést:

„Az amerikai rendőrök tetten érnek egy mexikói bankrablót. Az őrszobán tolmács segítségével hallgatja ki a rendőrfőnök. A kérdés: hová rejtette az elrabolt egymillió dollárt.

-Nem mondom meg – szól a gengszter.

A tolmács lefordítja.

A rendőrfőnök pisztolyt ránt.

-Fordítsa le neki, hogy ha nem vallja be, itt helyben agyonlövöm.

A tolmács fordít, a betörő megijed:

-A harminckettedik utca második házában ástam el egy tujafa mellé.

A tolmács a rendőrhöz fordul:

-Azt mondja, nem fél a haláltól, lője le nyugodtan.”

Kerüld el, hogy rajtad csattanjon a poén, netán te legyél az, akit lelőnek – képletesen, persze. Ne járj így. Ehhez csupán a szívedet kell nyitva tartanod. És nem árt tudnod arról, hogy bizonyos égi minőségeknek létezik alacsony és magas szintje. Hogy egészen pontosan fogalmazzak: adott stimulációt kapsz, ez az, amin nem változtathatsz. Ha közeleg egy Nap-Mars együttállás, semmit az égvilágon nem tehetsz, hogy elmaradjon. Nem működik sem a lécci-lécci, sem a zsebbe dugott, tömött boríték. Egészen biztos, hogy – előre pontosan meghatározható időben – a két égitest találkozni fog. Ami abszolút rendben van, gondot csak a kézfogóról írt vagy mondott előrejelzések fals tartalma okozhat.

Nem való, nem méltó csak az alacsony szinteket (példánknál maradva: erőszakos, agresszív tettek, az ököljog érvényesítése) kizárólagos megélésként beállítani. Nem mondhatsz le a magas szintekről: lelkesedés, lelkesítés, a benned élő félelmek és kishitűségek felett aratott fényes diadal. Ha hiányzik az előrejelzésből maga a fény, ha csak megrémít, ha elkeserít, akkor egyoldalú, egyensúlytalan, hibás, fércmunka. Meg is mutatom, mire gondolok:

„Kos Mars idején kezdeményezel, azaz mindenkibe belekötsz. Nem elégszel meg az egyszerű provokációval: annak ütésváltásba kell torkolnia. Három mondatot jegyezz meg, ami jól fog jönni: „Mi van?” „Mi van?!” „MI VAN???!!!”

Bika Mars idején nem öncélúan erőszakoskodsz. Akit leütsz, ki is rabolod. Nem sajnálod a fáradságot, hogy izmaid megfeszítésével törj föl nyaralókat, hogy kipakold a bent lelt értékeket. Kitűnő időszak védelmi pénzeket szedni.

Ikrek Mars idején alapvetően verbális agresszorrá válsz. Képes vagy mindenkit vérig sérteni, lealázni és elmagyarázni, megértetni az idiótákkal, miért ők a leghülyébbek a világon.”

Látod és érzed az iróniát. A három tavaszi jegy (Kos, Bika, Ikrek) esetében játszottuk el a Mars alacsony szintjeinek féloldalas sugalmazását. Ha ilyen típusú prognózisokba futsz, akkor ne lassíts: rohanj tovább, iszkolj messzire. Mondhatnám: menekülj. A félelem figyelmet kelt, ügyes hatásvadászattal pedig remek eléréseket lehet produkálni. Ne te legyél, aki emeli a statisztikai átlagot.

Föntről, a csillagfényes világból nem kaphatsz olyan üzenetet, hogy igenis meg fogod szívni, mint a bal lábbal kelt torkosborz péntek tizenharmadikán. Csak és kizárólag tudatlan/tanulatlan/hozzá nem értő/nem tiszta szándékú „asztrotolmács” böföghet ilyet.

Olyan égi mozzanat természetesen akad, amire érdemes fokozottan odafigyelni; erre is kitűnő példa az előzőekben említett Vízöntő Plútó esete. De semmi az égvilágon nem mondja, hogy a Vízöntő Plútó sarokba szorít és összever. Emlékezz: soha, semmilyen konstelláció nem kötelez a „rossz” feltétlen, alternatíva nélküli megélésére.

Nem rózsaszín szemüveg.

Nem hurráoptimizmus.

Nem automata üzemmódba rögzített, a gondolkodást és az érzelmeket figyelmen kívül hagyó pozitivizmus.

Az ember kozmikus lény, egészséges elvárása, hogy a csillagos ég üzenetei bevilágítsák földi útját. Hogy ötleteket, támogatást, megoldóképleteket kapjon a Kozmosz tükrében. A cél ennek megfelelően végtelenül egyszerű. Szép, de bonyodalmaktól mentes:

Gyümölcsöző együttműködés, azaz: jókor, jó helyen, jó időben jó dolgot jól tenni. Az ég fényessége mutatja meg, éppen hogyan és miként. Ezt a gondolatot mindenképpen vidd magaddal, mert az ember – kozmikus lény.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This