Nyakunkon Bálint és a szerelmesek ünnepe. Hurrá! Szerelmesnek lenni a lehető legjobb dolog a világon, vitán felül. Megélni ezt a leírhatatlan és semmihez sem fogható csodát – ezért érdemes élni. Ahogy a költő mondta: ha már voltál szerelmes, úgy nem éltél hiába. A költővel a legmesszebbmenőkig egyetértek.

Intézményesített pirosszívecskés-plüssmackó áradattal gyomron öklözni az emberiséget – érdekes kísérlet. Csodálatosan hatásos az a mód, ahogy ősszel a Halloweent, a Mindenszenteket és a Hallottak napját ügyesen összemossák. Ha eddig nem volt tananyag marketing-tagozaton, úgy javaslom felvenni. Nem kell vájt fülűnek lenni ahhoz, hogy meghalljuk a lelkifurdalásunkba bökdöső, ébresztgető hangokat, hogy az egész évben le se sajnált halott szeretteink itt hagyott kabátjaival kéne már egy kicsit törődni. Esetleg egy szép mécsessel, netán egy igazi- vagy művirág-koszorúval. A síremlékre helyezett áldozati eszköz vételára arányos a bennünk felgerjesztett bűntudattal. Az igazi élmény megfizethetetlen: a nap végén, elgyötörten, de mégis felszabadulva kilépni a család utolsó nagymamájának hamvait őrző temető kapuján: jöhet a szívmélyből felszakadó sóhaj. Egy évig nyugi van.

Miért hoztam szóba egy bekezdésen át az elhunyt szeretteink engesztelő áldozati rituáléját? Vegyétek észre, hogy ők már rég jó helyen vannak, békében továbbmentek, azért is hat annyira a bűntudatkeltés, mert akár hónapokig nem is gondolsz rájuk. Hasonló a Valentin-napra ráfonódott kultusz(biznisz). Ha nem veszel egy legalább kuvasz méretű, a túlzott mézfogyasztástól bamba bűntudat jeleit az arcán hordozó, kezeiben tulipiros szívet szorongató plüssmedvét, úgy nem is szereted Őt igazán. Ha nem mutatod ki látványosan, demonstratívan, akkor az érzéseid nem igaziak, akkor nem is vagy szerelmes.

Kérve kérlek, gondolkodj egy kicsit! Tényleg nem kell sokat. A Kedves, a nagy Ő a legoptimálisabb és legideálisabb esetben ott van az aurádban nap nap után, hogy segítségül hívhassam két kedvenc nem létező szavamat. A léteddel, a tetteiddel jó esetben kételkedés nélkül érezteted vele, milyen fontos Ő neked, mit jelent valójában. Ha tényleg úgy érzed, úgy belső késztetésből nem mulasztod el tudatni vele, hogy szereted. Ha nem is miatta teszed, mert nem gondolkodtál rajta, akkor is megteszed, egészen egyszerűen azért, mert olyan fantasztikus érzés.

Örömmel, lelkesen, és ami fő: önszántadból cselekszel, nem holmi érzelem-kimutatási segédeszköz-fogyasztóként. Neked ilyenre nincs szükséged. Mindazonáltal, ha égető és olthatatlan vágyad van egy fentebb részletezett, vitatható ízlésességgel megáldott plüssmacival tesztelni párod tűréshatárát – és ez belső késztetés -, úgy a világért le nem beszélnélek róla. Csak azt kérem, hogy ne azért vedd meg neki, hogy bizonyítékát, elismervényét add az érzelmeidnek a társadalmilag és kereskedelmileg elvárt napján az évnek.

Amennyiben a Társad még nincs melletted fizikai testben, úgy a legjobb, amit tehetsz, hogy felkészíted önmagadat a fogadására és kizárod életedből a Valentin-nap melléktermékeként az egyedülállók körében generált búskomorságot. Tudd, hogy amint kész vagy rá, a Te életedben is meg fog jelenni. Abban a pillanatban. Végezhetsz mindenféle manifesztációs varázslatot akár, de ez inkább neked szól, mert a társad csak arra vár, hogy kész legyél és ő végre eljöhessen hozzád. És az év bármely napján eljöhet, nem csak február 14-én.

Egyebekben pedig Isten éltesse a Bálintokat!

kép: pixabay.com 

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This