Csütörtöktől szombatig áll együtt az Ikrek zodiákusában haladó Vénusz az Orion csillagkép gamma csillagával, a Bellatrixszal. Ez a csillag a nemes küzdelem, a beavatás, az önlegyőzés harcosának jelölője. Talán önkényesnek tűnik ez a kiragadás, ennek egyetlenegy oka van, hogy önkényesen ragadtam ki, mivel a ma embere számára különösen fontosnak tartom a harcos minőségét. Vegyük észre, milyen nagy kultúrája van a klasszikus harcos erényeknek, legendáknak, történeteknek. Az elmúlt évtizedek számtalan világsikerű filmet, sorozatot, figurát szültek, mert valahol nagyon mélyen belül érezzük, igény van rájuk, igény van a nemes és tiszta harcossal azonosulni. Próbáljuk meg távolabbról nézni az ilyen művészeti alkotásokat: maga a történet ritkán vinné el a hátán az egész produkciót és hiába a CGI meg a dollármilliók, milliárdok: ha nem lenne ez a mély, ősi vágy, hogy a mesék világának harcosait láthassuk, mind menne a kukába menthetetlenül.

Nem kaphatunk mindent készen. Nem mindig repül a sült galamb a szánkba. Van, amikor helye van a kényelemnek, az instant, kívülről jövő megoldásoknak, de igenis léteznek dolgok, melyekért mi magunk akarunk megküzdeni. A civilizáció talán megrészegített bennünket mámort hozó, színes és illatos kütyüjeivel/kényelmi apróságaival, de mégsem éreztük magunkat jól tőlük. Érdemes visszatérni ahhoz a tudáshoz, hogy bizonyos helyzetekben, bizonyos minőségekben igenis működtetnünk kell érdemes a bennünk élő-szunnyadó harcost. Nyilván helye és tere van, ami nem az iroda és a közlekedési dugó, sem nem a család és az anyóssal való kapcsolat.

Belső harcosunk nem katona, nem parancsvégrehajtó, önálló akarattal nem bíró droid, hanem valódi, nemes és tiszta szándékú, független létező. Az ő minőségét jelző Bellatrixhoz megérkező Vénusz megmutatja, hogy ezt szépen és örömmel is lehet működtetni. Attól, hogy erős vagyok és harcos, még törekedhetek a harmóniára; tüzem és lendületem szolgálhatja és szolgálja is a Fényt és a szépséget, amikor kellemes és kiegyensúlyozott az életem. Ez az együttállás azt is megvilágítja, lehet és szabad fogcsikorgatás nélkül győzedelmeskedni rossz szokásainkon, jellemünk építése és tisztítása nem kell véres ütközet legyen. Harcra fel, hogy a világunk szebb és kellemesebb legyen!

 

www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This