Szerdán érkezik meg a Skorpió asztrológiai jelébe a Merkúr, elősegítve az érzelmi kommunikációt. Talán ismerünk olyat, aki hallott valakiről, akinek az egyik távoli rokonságában akadt egy ember, aki nehezen beszélt az érzéseiről. Nos, a mostani időszak ezt oldja és finoman, lágyan támogatja a belső világokkal való kapcsolódást és a lélek dolgainak kifelé irányuló kommunikációját. Ideje van a lelkizős beszélgetéseknek, a rövidülő nappalok amúgy is támogatják ezt a fajta befelé irányulást, amikor a lélek dolgaival nagyobb arányban foglalkozunk.  A Skorpió titokkutató jegy: valódi, mély belső igényünk ébred a másik megismerésére, de a felszín alatt is; vágyjuk megérteni őt, ami az érzelemvilágában hullámzik és ami benne van, de nem mondja (még) ki.

Ez az energetika elősegíti a racionális, ok-okozati láncolat szerint működő embertársainknál a teljesebb kép meglátását, amit már nem csak a fekete és a fehér árnyalatai alkotnak; az érzelmekre való fogékonyság jóvoltából náluk is megjelennek a színek. Még az is megeshet, hogy számos dolgot újraértékelnek egy más minőségű megértés hozadékaként, köszönhetőn a Skorpió Merkúr erőinek.

A hónap közepéig ráadásul a Szűz csillagképének angyali részében jár a megértés és megértetés planétája, így ez a finom és lágy segítő indíttatás is át- és átszövi gondolkodásunkat és kommunikációnkat egyaránt. Figyeljük meg, milyen szép és jó érzés, amikor nemcsak megértjük a másik lelkének rezdüléseit, de valahogy mindig érkezik „fölülről” egy kis plusz – pont azt mondjuk ki, amire szüksége van, mintha valaki vezetne bennünket észrevétlen kézen fogva. Ez a hatás szárnyas égi segítőinknek tulajdonítható, akik minden igyekezetükkel a földi vándorok boldogulásán dolgoznak; bátorító szándékuk ölt most testet szellemiségünkben és a minket elhagyó, tollunkból születő vagy szánkból elröppenő mondatokban.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This