A Mérleg asztrológiai jelében látszólagos hátráló mozgást végző Vénusz olyannyira lelassult, hogy felvette az úgynevezett stacioner pozíciót, azaz a Földről szemlélve áll. Ez a rövid szusszanás pár napig tart csupán és a hétvégétől újra direkt irányban folytatja égi útját a harmónia és a szépség planétája. A zodiákus ezen szeletében igazán otthon van a szerelem princípiuma, hiszen a Bika mellett a Mérlegnek is ő az ura, így fokozott erővel segíti az egyensúly és az örömmel bélelt béke megteremtését. Csillagképi értelemben a Szűz fényábrájának angyali részénél jár, szárnyas égi segítőink leheletfinom, ám annál hatékonyabb és eredményesebb támogatását bevonva a harmónia szeretettel és a szerelem erejével való megteremtésébe. A retrográd mozgást végző bolygók esetében érdemes megnéznünk, honnan indult vissza október elején; ez a Vénusz esetében a Skorpió cikkelye volt, ám asztrozófiai szempontból vizsgálva az Angyali Szűz legvége, éppen csak nem lépett ki belőle Afrodité planétája. Az üzenet egyszerű, egyértelmű: „nehogy angyalaid segítsége nélkül lépj tovább, azaz vidd magaddal az ő gondoskodó, támogató erejükkel szőtt csodálatos varázsköpenyt, burkolózz bele és megéled a vénuszi csodákat.”

Vegyük észre, a hátráló bolygó energiája segít megváltozni, közelebb visz a mély belső átalakításokhoz. Amikor hajlandóak vagyunk visszatérni, visszanyúlni ezért a pluszért, akkor a többlettel gazdagodva jóval ölesebb léptekkel haladhatunk valódi célunk felé. Ez az energia erősödő felelősségvállalást és korszakalkotó lehetőségeket tesz elénk, itt tudunk istenigazából beleállni életünkbe és felkészülni arra, hogy megéljük, amiért valójában jöttünk. A hétvégén direktbe forduló Vénuszban ott a harmóniával és szeretettel, angyali támogatással megvalósuló megújulás, egyfajta újrakezdés, de már jóval magasabb szinten és minőségben.

A jelen napok álló, megpihenő helyzete a felkészülés, az erőgyűjtés pillanata, itt tudunk összpontosítani a közelgő kikeletre. Emlékezzünk: napfelkeltét nézni szemet gyönyörködtető, szívet melengető, csodás érzés. Jó úgy kelni és kimenni a szabadba, hogy lássuk az éppen feljövő napkorongot (tudom, persze, hogy nem korong, csak annak hívjuk). Ám aki már megélt átvirrasztott éjjelt, netán felkelt a bontatlan sötétségben, az pontosan tudja, mennyire gyönyörű a napkelte, amikor végigkövetjük a fény születését az azt megelőző, legmélyebb feketeségből és az éj végének leghidegebb pillanataiból. Ilyenkor nemcsak a fénynek tudunk még intenzívebben örülni, hanem a belső átmelegedésnek is, amit magával hoz a kelő csillag.

Most tudunk ráhangolódni a hétvégi ébredésre és a születő szeretet- és szerelemkiáradásra, ez a pillanat segít legerősebben támogatásra hívni a Vénuszt. A pártaláló meditáció ideje is pontosan ezért lett november 15., hogy ezt a végtelenül jó lehetőséget tudjuk kihasználni a boldogság elérésére és megteremtésére. Javaslom mindenkinek, aki úgy érzi, netán „hívása van rá”, hogy ne mulassza el éljen a csodálatos pillanat energiájával és végezzen el egy szertartást, amivel összekapcsolódik a megpihenő, „ébredésre” készülő Vénusz energiájával.

https://www.facebook.com/events/924750997734776/

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This