Pénteken egy egzakt Vénusz-Plútó quintil segít a szerelem erőit mozgósítani, mégpedig ellenállhatatlanul. Az ellenállhatatlanság jelzője itt duplán játszik: „csábosság” és erő tekintetében egyaránt pályára lép. A Skorpió asztrológiai jelében járó Vénuszról viszonylag sokat értekeztünk az elmúlt hetekben-hónapokban, erre bőven adott is okot a szépség és a harmónia égi megjelenítője látszólagos hátráló mozgása és angyali érintettsége okán (is). Haladását tekintve már direkt irányban lépdel, ám még mindig a Szűz csillagképének angyali részében jár. A Vénuszhoz tartozó, amúgy sem durva és faragatlan energiák itt kapnak egy leheletfinom csavart és egyfajta kozmikus bársonyba csomagolva fejtik ki hatásukat az angyali támogatottsággal.

Vegyük észre, hogy egy angyali Szűzbe érkező Plútó például egészen másképp hozná működésbe a dolgokat, bár erre eléggé sokára kerül sor. Imádom vadászni a hatást, ezért nem hagyhatom ki, hogy évtizedekkel ezelőtt hagyta el a Plútó ezt az égi szeletet és évszázadok múlva éri el újra. Szóval vagy kitartás, vagy egy másik inkarnációban legyen szerencsénk hozzá! De kanyarodjunk vissza a Vénuszhoz: ő kifejezetten jól érzi itt magát, angyali segítséggel még intenzívebben tud egyensúlyt teremteni és harmóniát hozni.

A Plútó a Bak zodiákusában minden erejével – és abból neki nem kevés adatott – az előrehaladást, a megoldás elérését támogatja. Jó tudnunk, hogy Bak Plútó korszakban mindig van erőnk továbblépni, ilyenkor a legmélyebb mélypontból is ki tudunk kecmeregni és sebeket nyalva bár, de folytatni az utunkat. Másik olvasatában a radikális lépcsőkben történő töretlen fejlődés és emelkedés időszaka is a mostani (még évekig), amikor nemcsak ráeszmélünk, de meg is éljük, hogy mi vagyunk saját magunk valódi megváltói, felfedezzük a bennünk élő Istent és a segítségével járjuk egyre magasabbra vezető, mind tisztább levegővel és csodálatosabb panorámával kényeztető utunkat. Ha már emelkedés: A Plútó a Sas csillagképében jár, amihez a szárnyalás, a révülés, az égbe ragadottság állapota tartozik. Miután a Naprendszer leglassabban mozgó, ám legnagyobb erőket mozgósító planétája a Nap útja alá merült, fokozottabban érezzük és tapasztaljuk, hogy a valódi szárnyalás belülről indul és belül zajlik (először), onnan manifesztálódik a külvilágban. Elképesztően jó és végtelenül izgalmas időszakban élünk, erre mindig érdemes emlékeztetnünk magunkat!

A pénteki nap azért is kivételesen szuper, mert a Vénusz és a Plútó a quintil (avagy pentagram, ahogyan régen nevezték) fényszögén keresztül működik együtt. A fejlődést és előrehaladást szolgáló erők mágikus fényszálon kapják a szépség és harmónia megteremtésének angyali köntösbe bújtatott energiáit. Ahol quintil van, ott varázslat is. Ez az energia túlmutat a racionalitáson, itt nem biztos, hogy agyalni és ok-okozati módon gondolkodni kéne; egyszerűen csak engedjük meg, hogy működjenek a csodák. Nem baj, ha nem értjük a működési elvet, hiszen a kozmikus ember tudja, hogy a Fény szülöttje és már nem akar görcsölni a materiális válaszok bezsebelésén.

 

képek: www.pinterest.com

 

 

Pin It on Pinterest

Share This