Csütörtökön és pénteken a Skorpió csillagkép ollójánál jár a Nap, az év egyik – szubjektív alapon kiválasztott – legfontosabb eseményét hozva el: az immár méltatlanná vált minőségek levágásának lehetőségét. A hagyomány úgy tartja: a Skorpió ollója vágja el az élet fonalát. Mint oly’ gyakran, ezt a képet is szimbolikusan érdemes értelmeznünk: a lehúzó, szárnymegkötő, bilinccsé silányult dolgaink, szokásaink, érzéseink „halálának” ideje következik.A halál szó most sem valami gyomortáji jóvátehetetlen szorongást kiváltó érzést jelöl, hanem egy véget érést, ami mindig (MINDIG) magában hordja az új kezdetet. Nem az új kezdet lehetőségét, hanem magát az új kezdetet, pontosabban Új Kezdetet. Azt a magasabb és fényesebb állapotot, ahová a múltból már nem húzzuk magunkkal az idejét múlt sallangokat, a trutyit és a pöceszagot.

Leltárral érdemes kezdeni: mi az, amit el szeretnénk engedni, aminek tudjuk, hogy már nincs helye életünkben, de eddig erőnk vagy kellő intenzitású késztetésünk nem volt rá. Általában könnyen érkezik a válasz, még ha kellemetlen is a vele való szembenézés. Az energiák fizikai síkon is működnek, ráadásul a fogyó Hold még erősebben támogatja a felesleges lim-lomoktól, az érzelmi sárral borított kacatoktól való megszabadulást. Gondoljuk el, hogy amit emlékként őrzünk, vajon tényleg helye van a mostani életünkben? Akarjuk-e, hogy a hozzá kapcsolódó energiák otthonunkban jelen legyenek? Ugye? Nagyon sokszor meglepő válaszok érkeznek. Jobb kidobni egy olyan szir-sz@rt, ami talán ér két forintot, de fekete erőket, kellemetlen emlékek lenyomatát őrzi. Jó tudni, hogy a selejtezés adta megkönnyebbülés érzése semmivel nem helyettesíthető.  Különösen régi levelek, erős érzelmi töltetű iratok, peres dolgok kitakarítása megfontolandó, ha azokhoz rossz emlékek, szorongás társul.

161124fonix

Az elengedéshez, megtisztuláshoz hasznos a tűz elemét segítségül hívni: a gyertya gyújtása minimum, de elégetés is szóba jöhet, akár az adott dologgal kapcsolatosan, akár a szokás, érzés papírra vetése által. Ilyenkor az elengedni kívánt minőséget kézzel írjuk le, majd ezt a papírt égetjük el és így felküldjük a Fénybe a hozzá tartozó energiákat. Megdöbbentő tapasztalás megélni az ezt követő valódi felszabadulást. Szenteljünk időt és energiát erre a nagyon fontos gyakorlatra, mert hatása áldásosnál több. Képzeljünk el egy sas, amint szárnyvégein egy-egy féltéglát hord, karmaiban szürke zsalukövet. Bármilyen jó adottságai vannak, és akárhogyan hiszi, ő most szépen és jól tud repülni, a ballasztoktól való megszabadulás új dimenziókat nyit előtte. Előtted is, csak bízd a Fényre a felesleges terheket és engedd el őket, hogy megengedhesd a valódi szárnyalás megélését!

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This