Nemrég indult el (a Földről szemlélve) látszólagos hátráló útjára a Jupiter és a Szaturnusz is. Célként fogalmazhatjuk meg a minél teljesebb és magasabb szintű megéléseket, ehhez írok ma pár tippet, ahol mindkét planéta erőit tudjuk stimulálni.

Szűkítés – tágítás

Erősítés – nyújtás

Koncentráció – meditáció

Összpontosítás – kiáradás

A látszólagos ellentétpárok a Szaturnusz és a Jupiter egy-egy sajátosságát helyezik közös tengelyre. A következő hónapok remek alkalmat és lehetőséget kínálnak a libikókázásra, saját, személyes egyensúlyunk megtalálására. A meditálást (vagy imaginációt) nem kell bemutatni, legtöbbünk már valahol hallott róla keveset. Jupiteri minőség, szuper önmagában is. Ám némi koncentrációval kiegészítve, fűszerezve igazán jót tehetünk önmagunkért, mert bevonjuk életünkbe a szaturnuszi energiák magas szintjét. Ha csak ezt a példát gombolyítjuk tovább: a kiáradás (Jupiter) akkor tud igazán markáns, élénk és kontrasztos lenni, amikor képesek vagyunk fókuszálni figyelmünket is (Szaturnusz). Nem kell egyszerre erőltetnünk (elsőre) a gyakorlatokat, egy nap meditálás, másik nap koncentráció, de ez a váltógazdálkodás elképesztően jó hatást gyakorol ránk. Ez persze egy testes általános igazság, ám most segítségükkel visszatérő helyzeteket, régóta húzódó dolgokat oldhatunk meg; olyan készségek, eszközök aktiválódnak, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak számunkra.

A tanítás, a tudás átadása is fontos; itt a bennünk lévő valódi, mély tudás kikristályosítása kíván említést. Földes és tüzes bolygókat állítunk párhuzamba, így a lelkesedés és a biztonság is erősödik a velük való foglalatosság nyomán. A végére hagytam az egyik legfontosabbat, az időt, mint tengelyt: a múlt (meg)értése és tudása segít – bölcsen – fényes, igazi jövőt teremteni. Amikor itt és most, a jelenben megtaláljuk középpontunk, nem ragadunk a múltban és nem ácsingózunk orra esősen a jövőbe, akkor elképesztően jól tudjuk vitorlánkba fogni ezt a bolygószelet és nem kevés eredményt érhetünk el kettejük szimultán hátrálása során.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This