Időről időre szót emelek a hétfő becsületéért; azért, hogy a kurvakib@szotthétfőjönmármeginthogyrogynaráazég hőbörgés és hétfőutálat helyett a „de jó, új hét, új lehetőségek, lássuk, mit hoz!” felkiáltása övezze a hétfordulókat. Rendszerint nálam bölcsebb forrásból táplálom ezen törekvésemet; a csillagos ég bőséges és minőségi munícióval lát el. Pillantsunk rá, mit tárazott mostanra: az új hét első napján egzakt a Kos jelében járó Mars és a Mérlegben lépdelő Vénusz szembenállása. Hohó, figyelj jól! Bár imádok hatásvadászni, de most nem erről van szó: elképesztően jó és erős égi mintázat mosolyog rád hétfőn. Mind a két bolygó „otthon,” az általa uralt asztrológiai jelben tartózkodik. Ez azt (is) jelenti, hogy energiáik felerősödnek, még intenzívebben testesülnek meg. Az analógiás gondolkodás ajándéka, hogy hagymahámozósan tekinthetünk a kozmikus helyzetekre; többféle kibontás is „helyes.” Egyik megközelítésében végtelen erőt, lendületet és kezdeményezőkészséget kapunk a harmónia megteremtéséhez. Ha kell, akkor alakítani, változtatni tudunk, hogy tetteinkkel érjük el a vágyott minőséget. Fontos, hogy nem keresztes háborúról beszélünk, amikor Jézus Krisztus nevében gyilkolásztak nyakló nélkül. Nem „békefenntartó katonák” vagyunk; ellenben igenis helye van az erőnek (és nem az erőszaknak!!), hogy kibillenés esetén visszaállítsd az egyensúlyt.

Szépsége a hétfői fényhídnak az erő és a kedvesség ötvözete. Az oppozíció (szembenállás) kiegészülésre ösztönöz, azaz (a) teljességre törekszik. A két égitest energiáját egyesíti, de nem „csak” összeadja, hanem a lehető legtöbbet és legjobban hozza ki úgy, hogy mindkét bolygó hatása maximálisan érvényesül. Ha van asztroszkópod, érdemes megnézni, hol tranzitálnak, azaz melyik házakban jelenik meg a Mars (Kos 15 fok) és a Vénusz (Mérleg 15 fok) erőtere. Klasszikusan férfias és női princípiumról beszélünk Hermész és Afrodité égitestei esetében. Lásd meg: az ősidőktől bennünk munkálkodó női és férfi energiák letisztultan erősödnek meg és kerülnek a helyükre. A hét első napja kitűnő alkalom „erőharmonizálásra,” ha valahol elcsúsztál ezen a területen. Mire gondolok? Tessék, pár példa: férfiként női minőségben dolgozol (óvóbácsi, dadus, pénztáros vagy), avagy nőként férfias módon (sofőr, biztonsági őr, favágó, stb.) keresed kenyered. Fontos! Ez nem baj, de érdemes időnként tudatosítani az egyensúlyt a munkában betöltött szereped és önvalód között.

Nem megyünk messzire a párkapcsolatok emelésének lehetőségéért: a Mars-Vénusz farkasszeme lehetőséget kínál a Kedvessel való együttrezgésünk felpezsdítésére-emelésére. Ritka jó alkalom a másikat vegytisztán, a maga pőre (azaz sallangoktól mentes) valóságában látni – észrevenni (ha kell, újra) az értékeit, az energiáit. Képzeld el, hogy erre a napra kölcsön kapsz egy hordozható reptéri átvilágító készüléket. Ez a csodamasina mutatja meg a másikat, de Őt, és nem a felvett pózait, szerepit. Jóval tisztábban látod, erőt kapsz ennek tudatosítására. A kimondás pedig közelebb hoz; mélyebb, teljesebb harmóniát és egyben örömöt is ad. Ne hidd el, próbáld ki.

képek: pexels.com

Pin It on Pinterest

Share This