Erő nélkül nem megy. Nagyjából semmi sem, de a megújulás végképp tűzfalra festett zsákutcatábla. Nem vezet sehová, legfeljebb betöröd az orrod. Kell az energia. Neked is, nekem is – mindannyiunknak. Minden híresztelés ellenére pedig bőségesen rendelkezésre áll. Nem csak fosszilis formában, de ott sem olyan koromsötét a helyzet, ahogyan a vészharangokat félreverve kongatják. Van ám kozmikus energia is, kérem. Arról pedig még sose hallottam, hogy kifogyott volna. Ebből indulunk ki.

Az erőt divat lenézni, lebecsülni. Büdös bunkó, mondják róla. Suttyó, tahó, aki nélkülözi a kifinomultságot. Olyan illetlen erőt mutatnod, áramoltatnod, működtetned, mint vékony pórázon vezetett vaddisznóval operabálra megérkezni. Ám a helyzet nem ilyen egyértelmű.

Az erő nem ördögtől való. Pontosabban akad olyan is, azt nem árt elkerülnöd. Már ha jót akarsz. Ellenben tudd: lehetsz erős – anélkül, hogy kemény, rideg, elutasító, mord lennél. Ha ezt eddig senki nem mondta, most már tudsz róla. Ez az egyik kulcsüzenete az Oroszlán újholdnak: a valódi megújuláshoz cselekvő energiára van szükséged. Égi helyzetről beszélünk, így merítési lehetőséged gyakorlatilag korlátlan. Elég jól hangzik, ugye?

Új utakon elindulás, frissítés, pezsdülés. Nap és Hold együttállását nevezzük újholdnak és pont erről szól; nem kevés érzelemmel megtámogatva. Ha hiányzik az erő, hogyan, miként tudsz azon a bizonyos, éppen most átadott sztrádán elindulni? Cammogsz, vánszorogsz; jobbról mokány mocsári teknős, balról motivált éti csiga előz. Jól jön az erő – és igen, megérdemled.

Oroszlán. Mind asztrológia értelemben, mind a valós, égen fénylő csillagokat szemlélve „oroszlánikus” újhold köszönt ránk augusztus 16-án, szerdán 11 óra 38 perckor. Ha már az adatoknál tartunk, akkor az Oroszlán cikkelények 23 fok 17 percénél pacsizik a két égi vándor.

Rálátás, abból megértés, abból cselekvés fakad. A múlt mintáit a jelenben felfejtve boldog jövőd megtartó és otthonos anyagát szőheted sűrűre és kényelmesre. Nem rossz, nem rossz. Különösen úgy, ha egy régi, de abszolút időszerű mondás is leporolunk:

Használd a fejed! Na nem a konkurens lefejelésére – inkább gondolkodásra. Átgondolás nem egyenlő (túl)agyalás. Az újhold az Oroszlán fényábrájának fejénél ragyog ránk. Ez a kobak a múltba néz. Merengés és terméketlen bambulás helyett azonban értékes felismerésekkel gazdagít. Ezek útjelzők és iránymutatók együtt, egyszerre. Ha nem látod őket, semmi gond. Ne kívül keresd – ez a titka.

Lelked segít. Érzelmeid súgnak. Ezért jó a belső csendesség, mert meg is hallod a neked szóló legjobb, legszebb, legfinomabb üzeneteket. Nagyon ne lepődj meg, ha meglepődsz rajtuk: megeshet, hogy váratlan, szokatlan, formabontó módon öltenek testet. Jó okkal teszik:

Az Uránusz egy tűegzakt 90 fokos fényszöggel (úgynevezett quadrattal) támogatja meg az újhold amúgy sem kihűlt piskótás erőterét. Nem csak a járt út mihamarabbi elhagyására ösztönöz: felébreszti, stimulálja a benned élő zsenit. Ha eddig nem tudtál volna róla, ideje köszöntened őt – és (el)várnod, hogy villantsa meg istenadta szupertehetségét. Ötletek, sugallatok, bevillanások formájában. De a sablonok pihennek, emlékezz.

Száz szó is csak egyféleképpen végződhet: megújulásra fel! Ami rajtad áll, tedd meg. Ennyi a dolgod, de ennyi mindenképpen. A többi pedig nem csak adja magát, de szépen alakul is. Nem is kell rá soká várnod.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This