A Luca napján retrográd irányba forduló Merkúr üzenete tömör és velős: merd használni a benned élő bölcsességet, mert vele tudsz jelentős változást elérni. Minden fejben dől el – szokás mondani. Igaz, de egy kis szívet is cseppentsünk bele. Lesz itt ingujj, amit időszerű feltűrnöd, egy kis (idő)utazás és egy túlságosan egyoldalúan megítélt testrész (és nem, ezúttal nem az urak lábközötti ékességéről esik szó). Kezdjük az elején, színre lép a főhős. Vele általában senkinek sincs különösebb gondja-baja, most azonban olyan jelmezben érkezik, aminek láttán a legtöbben minimum felszisszennek. Korán és hiába – teszem hozzá, mégpedig ezért:

Megszívat. Elbeszélünk egymás mellett, lekésem a buszt, bedugul a gyorsforgalmi és az orrom előtt emelkedik az égbe a gép. Beletolatnak a kocsimba és tuti, nem hagynak se betétlapot, se egy cetlit telefonszámmal. Véletlenül kitörlöm a névjegyzéket szőröstől-bőrőstől. Formatcé. Elfelejtem lenémítani a telefont, mikor elküldöm a reklamáló ügyfelet édesanyjába, aki a sarkon fel s le sétálva űzi a legősibb mesterséget, miközben elrepedt a sarokbőre. Egyébként is: Isten minden értelmetlen barma éppen és pont engem talál meg. Na látod, barátom, ezekért gyűlölöm a retrográd Merkúrt – szokás mondani. Hibásan. Hallottál már az önbeteljesítő jóslatról?

Elvárom, hogy sz@r legyen. Nem is feltételezem, hogy másképp is történhet, ezért minden jó és üdvös mellett úgy sétálok el, mint akinek félbevágott gumilabdát borítottak a szemére. Ideje felszabadulni és kitörni az ördögi körből. Sose késő, de mire várnál még? Kiváltképp, ha ennyire egyszerű, mint esetünkben:

Visszatérni valamiért, amivel az itt és most feladatait jobban, teljesebben oldhatod meg. Tömören erről szól minden látszólagos hátráló bolygómozgás. Kivétel: Nap és Hold sose tolat; a többiek is csak látszólagosan, Földünkről szemlélve. A ma embere azonban nem csak a póktól, kórokozóktól és a kiürülő hűtő rémképétől retteg:

Retrográd, de inkább rettegett retrográd. Mert nem szeretünk dolgozni. A hátrálás pedig melót kér, ám nem ingyen. Sose ver át, sőt: egyenesen arányosan és kifejezetten méltányosan jutalmaz. Tedd oda magad és (bőven) megéri, megtérül. Ha ez a megértés és a kimondás, mint az egyébként gyakran rükvercelő Merkúr esetében, akkor is. Akkor csak igazán, mert a tét nem kicsi:

Megvilágosodás, javuló kapcsoltok; a jó időben, helyesen kimondott szavak végtelen teremtő ereje immár épít. Nem, nem hullik csak úgy, magától az öledbe. Az is kevés, hogy ezt a cikket elolvasod. Alapnak nem rossz, de ne tekintsd a jól végzett munka jelölőjeként az utolsó bekezdést. Az izgalmak pedig csak most következnek:

Megbízhatóan működő megoldások. Olyan formulák, amik eszedbe jutnak és ki is tudod őket mondani. A Merkúr a Bak jeléből fordul sarkon, egészen pontosan annak 8 fok 29 percétől. December 23-án reggel érkezik vissza a Nyilas cikkelyébe. Itt mártózik meg a tudás és a bölcsesség erőterében. Magyarul: rácsodálkoztat, hogy már hallottad, ismered, avagy benned van a helyzet kulcsa. Most kézbe veszed, hogy használd. A következő esemény viszont csak a következő esztendőben történik meg:

Még épphogy kezdetét vette a naptári újév, mikor január 2-án ismét irányt vált a planéta és immár direkt irányban, azaz „előrefelé” fog haladni, nem kevés cselekvő energiát szabadítva fel. A pontos pozíció a Nyilas 22 fok 10 perce. Ezen a ponton időszerű a csillagos égre pillantanunk:

Fullánk. Mélyreható, azonnali és visszafordíthatatlan változást jelölő kozmikus pont. Ez a lényeg: hagyd abba önmagad átverését és a mellébeszélést! Tiszta vizet a pohárba, vállald a felelősséget – és önmagadat is. Igen, adódhatnak kellemetlen szituációk és összeomolhatnak képmutatásra alapozott kapcsolatok – ezekért egy milliliternyi könnyet se ejts. Inkább cuppants utánuk (szigorúan végleges!) búcsúpuszit. Megérdemlik, de te náluk sokkal jobbat:

Felfénylő összefüggések, megvilágosodó szálak. Látod a helyed, érted a Nagy Egész mechanikáját. Eligazodsz. Semmi mást nem kell tenned érte, mint hajlandónak lenni. Mire is? Hogy ne húzz a fejedre dunyhát. Ugyan tél van és hideg is volt már, de nem ez a jó megoldás.

Munka, amivel megértésre törekszel, majd kimondod, amit felismertél. Kerüld a rettegést, mert annyira felesleges, mint latyakot importálni Litvániából. Emlékezz a lényegre:

Okos és talpraesett vagy. Mondjon bárki bármit, ez az igazság. Ha netán eltávolodtál volna tőle, ide térj vissza. Könnyen fog menni, ha már rászánod magad. A többi pedig gördül a maga útján. Izgalmas hetek köszöntenek ránk!

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This