Ha rend van, minden van. A cuccaid lehetnek össze-vissza, a szennyeskosarad beltartalma csak rád tartozik, ahogyan a hűtőd polcain uralkodó zűrzavarhoz sincs másnak köze. Csak a fejedben (és persze a szívedben) uralkodjon a rendezettség alapelve. Első lépésként nem árt tisztáznunk, mit érts valódi „rend”-en a mai bejegyzés és annak – messzire vezető – témája kapcsán:

Mikor, mit, kinek, hogyan, miért? Ezek a kérdések döntenek. A valódi rend elsődlegesen nem a térre vonatkozik, ezért engedi meg holmijaid szabad elhelyezkedését. Amíg te életed zsenijeként átlátod káoszodat, minden rendben.

Időben értelmezett következetes, fegyelmezett sorrendiség. Ezt takarja a „rend” fogalma. Azaz: mielőtt beszélsz, előbb érts, hiszen fontosabb az eredményes kommunikációhoz a helyes célzás.

Összeszedettség, letisztultság, rendszerezettség. Ez a három elsődleges kulcsszavunk, amivel a mai téma alapszintjét kiteljesíthetjük. Az égi apropót pedig a látszólagosan hátráló mozgásba kezdő Merkúr szolgáltatja.

Rettegett retrográd. Oly sok félreértés, félinformáció, nem tudás alakította ki a tolató Merkúrhoz fűződő (alaptalan) félelmeket. Persze sokan, akár te is alá tudod támasztani valós, megélt tapasztalatokkal. Mellébeszélés, kommunikációs galibák, közlekedési anomáliák, értetlenség és társai. Ilyenkor a tyúk és a tojás filozófiai kérdéséhez érsz el: melyik volt előbb? A retrográd Merkúr kitűnő példázata az önbeteljesítő jóslatoknak. Azért éled meg nehézségként, mert elvárod. Nincs más a valóságodban, mint hogy rossz, szívató, kellemetlen lesz; valahogy túl kell élni és lépjünk tovább. Ezt várod, ezt kapod. Hacsak nem akarsz változtatni a régi – és felettébb káros – mintán. Ehhez következzenek a valós információk, hogy tudássá kovácsolhasd őket:

Látszólagos mozgás. Azaz maga a Merkúr bolygó nem hülyül meg. Nem fogyasztott olcsó, a Naprendszer sötét sarkaiban kabát alól árult dizájnerdrogot. Megy a maga útján, fürgén és elevenen. Mindössze Földünkről látszik úgy, hogy előbb kicsit lelassul, majd pillanatra megtorpan és ezt követően visszafelé halad. Az ok prózai, egyszerű: a Föld és adott bolygó Nap körüli sebessége eltérő. A következő bekezdés a technikai adatokról szól:

A hátrálás kezdete: 2023. augusztus 23. szerda késő este. Ekliptikai, azaz a Nap útjára vetített pozíciója: Szűz 21 fok 51 perc. Direkt irányba (azaz „előrefelé”) indulás időpontja: 2023. szeptember 15., szintén késő este. Koordinátái: Szűz 08 fok 00 perc (na jó: 11 másodperc is hozzá, hogy alaposan határozzuk meg az égi pontot).

Visszamész valamiért. Kell, szükséges, jól jön bizonyos minőség abban a pontban, ahol éppen állsz, jársz, tartózkodsz. Jobb minőségben oldod meg a jelen dolgait azzal, amiért visszakanyarodsz. Ez tömören a retrográd mozgás spirituális üzenete. Például így képzeld el a való életben, egy kis kertészkedés közben:

Metszed a rózsát, formázod, közben mosolyogsz. Találsz azonban pár megerősödött ágat. Szebb és egészségesebb a bokor nélkülük, de csak a kicsi, finom munkára való ollót tetted zsebre. Visszaballagsz a kamrába/garázsba/spájzba a profi Fiskars/Gardena/stb. profi metszőollódért. Amelyik garantáltan elvágja a 22 milliméternél nem vastagabb ágakat. Örömmel és pár könnyed mozdulattal nyesed immár le, amit hosszú percekig, küszködve gyaszatolhattál volna a kicsike ollóddal. A legjobb megoldáshoz semmi mást nem kellett tenned, mint visszasétálni, előkeresni a megfelelő szerszámot, majd használni. Ez a hátráló bolygómozgás leképeződése. Látod: nincs is benne semmi ördögtől való félelmetesség.

Rend. Ahogyan az elején meghatároztuk, úgy érdemes eljutnod, visszatérned, használnod az időben értelmezett „rend”-et. A Szűz asztrológiai jelének éppen a Merkúr az uralkodó planétája. Aláhúzva hangsúlyozza, hogy a hebrencs, ide-oda csapdosó, verdeső molylepkére hajazó gondolkodásmód és kommunikáció egyszerű, jól kövezett zsákutca. Mindemellett felkínálja a helyes, való és méltó kiigazítást is – azáltal, hogy tudod, mikor minek érkezik el az ideje.

Szintlépés. Ki ne vágyná életében? A retrográd Merkúr esetében a zodiákus körről a csillagok valódi, fényes világába emelkedés kínálja a minőségi ugrást. Lássuk tehát, mi fényeskedik a végtelen kék égen:

Valódi, működőképes és működő megoldóképlet. Igen, neked is. Ami az asztrológiai jelek egyenlő, darabonként harminc fokos, ember alkotta körén nem működik, nem értelmezhető, az a csillagok világában ragyogó fejlődési utat mutat.

A Merkúr az Oroszlán fényábrájának második legfényesebb csillagától, a Denebolától indul vissza. A fordulati pont együttállása tűegzakt, mindössze néhány ívperc a – nem érzékelhető – eltérés. A nemes csúcsragadozó nemző szervének markáns üzenete mutat rá: fejed és szád teremtésében tudsz és érdemes emelkedni – a visszakanyarodás útján. Azaz: gondolataid és szavaid mindenképpen valóságot teremtenek. Többet és jobbat hozhatsz ki belőlük, ha tudatosan élsz a következő hetek kínálkozó kozmikus energiáival.

Kell, hogy fényeset alkoss. Maga az Oroszlán, különösen ez a testtájéka a fénynemzésről szól. Az innen visszakocogó Merkúr a testig, az övtájék vidékére ér, hogy ott vegyen majd szeptemberben fordulatot.

Értsd meg.

Lásd be.

Fogd fel:

Ahhoz, hogy emberhez méltó módon működj (és teremts), kevés, hogy „fejben rendben vagy.” Kell, de alap, ami nélkül nem is érdemes a továbbiakról beszélnünk. Bázisminőség, aminek megléte nem kérdéses, ám itt, ezen a ponton – még – nem dőlhetsz hátra. A következő hetek a megvilágosodás pontjához vezetnek – vagy legalábbis próbálnak közelebb tessékelni.

Az anyag, a test, a szándék szintjén is légy tiszta. Ennyi. Ez kell a valódi, fénynemző teremtéshez. Ha túlságosan nagyra törőnek tűnik, gondold tovább:

Oroszlán – a szakrális uralkodó. Ma ilyen nincs (hatalmon). Emlékezz Szent Lászlóra és Mátyás királyra. Ők valóban szakrális uralkodóként vezették népüket, vezettek bennünket, magyarokat a boldogulás útján.

Igen, a léc meglehetősen magasan van. Erős középhaladó szint, tehát nem való mindenkinek. Elérhető, de nem feltétlenül és mindenáron ajánlott. Cserébe a jutalmazás és díjazás kettőse is kimagaslóan arányos, busás.

Fontold meg, mérlegeld – majd élj vele!

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This