A beköszöntött tavasz okán kívánkozik néhány gondolat a bőségről és a jólétről. Önmagát spirituálisnak valló ember nem tekintheti a szűkösséget természetesnek, ez az állapot ugyanis szembe megy a Kozmosz erőivel. A teremtett világ számos és számolhatatlan példát hoz arra a minőségre, amikor valamiből fölösleg, pazarló bőség van.

A Nap, mint a Naprendszer központi csillaga, a Fény áradásának megtestesítője. Ez az alapérték, mondhatni univerzumunk alkotmányának preambuluma, ezen alapszik minden. Ami törvény van és létezik, helyesebben fogalmazva működik a világegyetemben, az ennek a korlátlan, áradó bőségnek az információjával van átitatva. A természet telis-tele van a „fölöslegesen sok” megjelenésével, minden, ami ettől eltér, már művi úton létrehozott, emberi elme szülte kreálmány.

Abban a pillanatban, hogy szűkösségtudattal, szegénység-érzéssel és a „nincs”-csel itatjuk át lelkünket, a valóságunkat, úgy velősen szembeköpjük (szembeköpni véljük) az isteni rendet. A köpet persze most is visszahull a feladójára, némi mozgási energiával dúsultan szétplaccsanva. Lásd meg a bőséget mindenben: menj ki az erdőbe, mezőre és figyelj meg egy gyümölcsfát, egy kalászt, egy jégvirágot. Mindenben ott a bőség. Ha nincs pénzed, akkor éld meg az árasztást más módon: adj mosolyt, nevetést, örömöt. Adj, mert akkor kapsz. Ha nem tudsz adni, ha félsz, hogy az amúgy is kevéskéből még hogyan adhatnál másnak, úgy garantáltan a lefelé menő, szűkülő (és szűkölő…)  spirálban vergődsz.

Adj olyasmit, ami neked bőséggel van, mert társad talán annak örül leginkább. Ne ítéld meg, csak adj. Légy kész lélekben és szellemben egyaránt, hogy adsz és mikor a cselekvésre kerül a sor, már könnyebben tudsz nyitni, hiszen ez a természetes folyamat. Az adás, az adásra való képesség felülírja a szűkösség információit. Soha nincs késő elkezdeni, soha nem késtél le változtatni akár évtizedek becsontosodottnak hitt szokásain. Az első lépés sem nehéz, ne hidd. Csak tedd meg.

kép: pixabay.com

nem csak a karácsonyi süteményes tál kínálja a bőséget

Pin It on Pinterest

Share This