2018. ápr 03. 0

A jó időben kimondott szó ereje

Nagyon érdekes lehetőséget kínál számunkra a csillagos ég a szerdai napra: a Kos jelében látszólagosan hátráló mozgást végző Merkúr áll quadrat fényszögben a Mars-Szaturnusz együttállással a Bak jelében. A Merkúr a Halak csillagképében lépdel visszafelé, a visszaúszó halacska fonalán; amely hivatott megmutatni, milyen kötöttségek, emberi kapcsolatokban megmutatkozó láncok és béklyók gátolnak a továbblépésben. Az idei tél vége, tavasz eleje hangsúlyosan tolja az orrunk elé ezt a minőséget, vegyük már észre, értsük meg és ha a tantusz nagyot koppanva leesett, végre tegyünk is valamit.

A cselekvéshez szükséges motiváció pedig a Mars és a Szaturnusz találkozójától érkezik; a jó időben való lépés, az összpontosított tenni akarás és tevés emeli karjainkat és formálja meg szavainkat. A kellő időben, lényegre törően, pontosan, határozottan tudjuk kimondani a kimondandókat és ezzel egyben és automatikusan levágni a kötöttségeket magunkról. Nem „csak” magánélet játszik, ha a főnök, „jóindulatú” kolléga is érintett, úgy ezen a napon el tudjuk mondani, miért jó, ha más relációt keresünk a jövőben velük. Ne gondoljunk hajleüvöltésre és beolvasásra, mert nem arról szól a nap ereje: eltökélten, velősen, tényszerűen soroljuk el közlendőnket, árasztva a megingathatatlanságot és azt a tényt, hogy ez mostantól így lesz.

Hogy kóbor fing szellentés módjára ne szálljon el mindez a friss, tavaszi levegőben, a megvalósulás inspirációját a quadrat fényszög adja. A qudrat köti össze a fejünkben megfogalmazott mondatokat, a megformált szavakat hangszálainkkal és torkunkkal, hogy ne elrebegjük, hanem szembe nézősen kimondjuk őket. A quadrat felerősíti, duplacsavarosítja a két oldalról is érkező lüktető, lendületes energiákat (emlékezzünk: a Kos jelében járó Merkúr is tettre kész, a Mars-Szaturnusz pedig a Bak zodiákusában összpontosítva, megoldáscentrikus cselekvésre ösztönöz). Figyeljük meg, milyen csodálatos érzés kiállni magunkért, egyenes háttal, büszkén járni és megveregetni saját vállunkat mindezért.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!