2019. Már 02. 0

A jövőért, avagy mi a különbség adás és adás között?

Pár napja már a Vízöntő csillagképének jövőbe ömlő vizében fürdőzik központi csillagunk, a Nap. Zárójel: asztrológiai értelemben továbbra is és még mindig a Halak cikkelyét rója, egészen a tavaszi nap-éjegyenlőségig, de az égen látható csillagzatokat fürkészve most a jövő vizébe érkezett meg cselekvő énünk égi szimbolizálója. De hogyan működtethetjük magas szinten ezt a minőséget? Az adás által, mégpedig az önzetlen, elvárás nélküli adás által. Mielőtt ebbe belemennénk mélyebben, egy pillanatra álljunk meg, tisztázandó az adás, adakozás típusainak különbségeit. Az első változatban a két fél ismeri egymást, nyílt a „tranzakció”, még akkor is, ha más nem tud róla. Példának okáért itt szerepel (többek közt) az utcazenésznek adott pénz, a támogatások, illetve a névadó szponzorság is. Ebben a formában egyértelműek a viszonyok, az energia áramlása maradéktalanul tisztázott. A másik változat szerint az „kapó” fél nem ismeri az adományozót, az illető vagy saját maga kivitelezi az anonimitást, vagy olyan közvetítőket alkalmaz, akik biztosítják az ő névtelenségét.

Irány a kamra és keressük meg az utolsó rozsdás százas szöget, mellyel leszögezzük: egyik sem jobb a másiknál, csak más. Adni így is, úgy is jó. Trendinek számít cégeket ostorozni, hogy csak az adózás előtti bevételük terhére adakoznak, de kit érdekel? Adnak, és ez a fontos, bár többen tennék. Mégis akad egy árnyalatnyi különbség a két metódus között: az elsőnél karmát teremtünk, a másodiknál nem. Hoppá. Karmát teremteni = rossz, csúfos dolog, hasonló dobozban a helye, mint a bubópestisnek – szokták tartani, de ez csak a tudatlanságból fakad. Karma egyenlő sors. Nem minden karma negatív, lehet pozitív, jó karmát is teremteni; nem jelent mást és többet az első típusú adakozás, mint hogy egy későbbi leszületésben a felek a kiegyenlítés miatt visszajönnek: aki most adott, az kap és fordítva. Ez az ért nem olyan rémisztő.

A Vízöntő jövőbe ömlő vizénél működtessük az önzetlen adás erejét, ez az energia támogatja legjobban a tiszta és fényes jövőnket. Nem mellesleg pedig megkapjuk az adakozás jó érzését, azt a tudatot, hogy tettünk, hogy segítettünk. Nem kell csak és kizárólag pénzben gondolkodni, lehet a szomszéd néni tüzelőjét bevinni, mosolyogni, kedves szóval szülni máshoz; a lényeg, hogy adjunk. Mert aki ad és hajlandó adni akkor is, amikor neki „nincs”, az kap, mégpedig bőséggel, hiszen Vízöntő és ne Vízcsurrantó-cseppentő.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!