Célba találó nyíl.

Megingathatatlan erő és bizonyosság.

Eltűnő árnyékok.

Hátszél, de nem mindenféleképpen.

Akard.

Akarj emelkedni.

Vágyd a letisztulást.

Tegyél azért, hogy a szíved szerint élj.

A Mars a Nyilas csillagkép gammájához ér. Ez a nyíl hegye.

Haladó szinten érdemes az asztrológiai jelek fölé és azokon túlra tekinteni. Igen, a Mars a Bak zodiákusába lépett (https://ladonyijanos.hu/bak-mars-ertelmes-erofeszites/). Fényesebb olvasatában azonban a Nyilast láthatjuk, mert csillagképi értelemben ide érkezett meg kedves – belső – Hadvezérünk. Príma alkalmat kínál a szeretésre hangolódáshoz; ritka remek égi szituációt teremtve. Nem beszélve arról, hogy eszközt is kapsz hozzá. Amivel célt érsz, hiszen célba találásra hivatott.

Nyíl, mégpedig annak a hegye. Egyfajta tű, elér és behatol. A röppenő nyílvesszőt azonban az íj feszítése és egyfajta koncentráltan meditatív állapot előzi meg. Az íjász összeolvad, eggyé válik céljával. A nyíl hegye – amit a Nyilas csillagzat harmadik legfényesebb csillaga szimbolizál – a Skorpió szívére mutat. Róla már vélhetően hallottál, olvastál. Nem akárki a csillagos ég világában:

Antares. Az elvárások és feltételek nélküli, vegytiszta, egyszerre elfogadó, megtartó és körülölelő szeretet jelölője. Egy „személyben” Tejút- és Világoszlop jelentőségű égi ékkő. Tűpontosan őrá mutat a Nyilas vesszejének a hegye. Ám minden ártó ambíció, szívburok-repesztés és sérülésokozási szándék nélkül. Sőt.

Elérni a szeretés állapotát; megtanulni szeretni, de már nem cselekedetként. Ez az égi állás a szeretetről és szeretésről, mint állapotról szól. Nem teszel, hanem vagy – jellegűen. Árnyalatnyinak tűnő, világokat és valóságokat jelentő eltérés.

Al Nasl. Így hívják az ominózus csillagot; ő a Nyíl Hegye, hogy nevén is nevezzük. Január 5. és 8. között érinti a vörös bolygó, ekkor halad itt el a Mars. Aki – figyelem! – a tenni akarást, a jobbító, felemelő szándékot szimbolizálja. Tehát ráhangol, helyzetbe hoz, felkészít, hogy a szó legnemesebb értelmében szeress. Nyilván a vak véletlen műve, hogy éppen Vízkereszt következik. Vagy mégsem?

Tűz. Cselekvő erő, konkrét változtatási szándék. Most lépsz te a képbe. Mert az egy dolog, hogy mi történik éppen az égen. Veled válik teljessé, vagy ha úgy tetszik, te vagy a mesterművész. Ha és amennyiben akarsz szeretni, a jóisten se állhat az utadba. Jó, ő amúgy se toporogna előtted. Tehát: szívtüzed erősödését az öreg ördög hét regiment katonájával sem tudja meggátolni abban, hogy valóban tiszta és éltető szeretetet áramoltass. A végére pedig következzen az aduász; eddig tudtam a kabátujjamban tartogatni:

Szeretni nem csak önmagáért jó. Azt se becsüljük le, de tudj róla: sérthetetlenné válsz. Aki igazán szeret, immár nem függ szeretete tárgyának visszajelzéseitől. Éppen ezért megingathatatlan és valódi erő ébred, majd izmosodik benned. Nem rossz adalék a naptári év elejére.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This