2018. Júl 02. 0

A lélek trianguluma

A most kezdődő héten egy nagyon szép égi tünemény segíti a földi vándorokat: a Nap, a Jupiter és a Neptunusz egy egyenlő oldalú háromszöget rajzol ki az égen, egymáshoz mindhárman trigon fényszögeken keresztül kapcsolódnak. Ha még emlékszünk a bő egy hónappal ezelőtti hasonló víz elemű tripla trigonra, akkor (is) csupa elképesztően jó dolgot élhettünk meg. A trigon az emelkedés, a jobbá tevés, az emelő erők inspirációja és az egyidejű hármas jelenlét nem összeadódik, hanem köbre emelődik. Ilyenkor a hatások intenzitása exponenciálisan emelkedik.

A Rák asztrológiai jelében járó Nap cselekvő énünket itatja át a szeretetteljes gondoskodás, törődés minőségével, amikor nem csak tudjuk, de érezzük is, milyen jó adni és megélni az odaadást. Csillagképi értelemben az Ikrek kettősében jár központi csillagunk, mégpedig Castor oldalán. Itt fedezhetjük fel magunkban a mulandót, itt tudatosíthatjuk, hogy mi az, ami nem kompatibilis az örök minőségekkel. Castor oldala megmutatja, mi bennünk a „halandó” – nem a szó köznapi értelmében.

A Halak cikkelyében hátráló Neptunusz mély lelkünkkel köt össze, ez a kapcsolat fényszálakat húz a legalsó rétegekig, hogy félelem nélkül váljunk képessé felfedezni saját belső világunk minden, látható fénnyel be nem napozott szegletét. Újra és újra ráirányítja figyelmünket a felszín alatti munka fontosságára; arra, hogy az igazán fontos dolgok ott és akkor történnek, amikor a víz tükre talán még sima és rezzenetlen. Asztrozófiai értelemben a jövőért, annak tisztaságáért végezzük lelki „munkánkat”, hiszen a mélylélek és magas spiritualitás planétája a Vízöntő jövőbe ömlő vizében pancsol.

A harmadik szereplő pedig a Jupiter. Ő az, aki a Skorpió jelében végez hátráló mozgást, ám teszi mindezt egyre lassabban, felkészülve a következő héten esedékes direkt irányba fordulására. Ösztönvilágunkban, lelkünk rejtett szegleteiben, álmainkban felbukkanó tanításokra, az így megélhető bölcsességekre tereli érzékelésünket, annak megértésére, hogy a látható világokon túli minőségekben is ott a Kozmosz törvényszerűsége, ott (is) mindennek helye és szerepe van a nagy rendszer egészében vizsgálva. Kifejezetten érdekes a csillagképi háttér vizsgálata: a Mérleg múlt oldalán jár a szeretet bölcsességének planétája. Ez a mérleg az emberénél jóval magasabb mértéket állít (régen Mértéknek is nevezték ezt a fényábrát), az isteni ítélet alapján méri meg, könnyűnek találtattunk-e. Alapvetően a múlt kerül előtérbe, itt érdemes visszanézni és ilyen szempontból elvégezni a leltárt.

Ez a három princípium áll most össze egy mágikus háromszögbe, egymást (és ezáltal persze elsődlegesen bennünket) erősítve, emelve és támogatva. Fontos újra aláhúzni az érzelmi töltöttséget, a mostani napokban lelki-érzelmi munka által tudjuk leginkább megélni az áldásos hatásokat, amik a jövőnkre is kihatással vannak. Emlékezzünk, a Neptunusz a jövő vizében fürdik, a Jupiter a jövőtervezés planétája is sok más mellett, a Nap pedig a világosságra törekvés erejét árasztja, ez a fény pedig az elkövetkezendő időkbe is beárasztja ragyogó pászmáit.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!