A Nap a Szűz asztrológiai jelében vándorol, e hét második felétől pedig belépett a Szűz csillagképébe, annak is a múltból elrugaszkodó lábánál jár. A vetés-aratás körforgásának és egyensúlyának megértésén és az így leülepedett, elsősorban időben értelmezett rend megteremtésének igényén túl immár a múlt (méltatlanná vált) minőségeiből is ideje továbblépnünk. Itt tudunk lendületet venni a Nagy Ugráshoz, amivel megérkezhetünk a tiszta és fényes jövőbe.

A Szűz segít életünkben nagy változásokat megteremteni, itt véghezvihetjük őket. A megértés egyben szellemi értelemben leképezett utazáshoz is hozzásegít, ez jelenik meg karmikus munkaként, amikor már képessé válunk tisztítani karmánkat.

A továbblépés mellett érdemes szót ejteni a Serleg csillagképéről is, ezt a csodálatos fényábrát is elérte cselekvő énünk égi megjelenítője. A Serleget tekinthetjük habnak a tortán, vagy fahéjszórásnak a forró csoki tetején trónoló tejszínhab csúcsán. A Serleg az Örök Élet Italát foglalja magába: két, egymásnak háttal elhelyezkedő félkör alkotja a csillagos égen. A teljesség lentre és föntre való megnyílásának üzenetét hordozza ez az alakzat, az esszencia ebben a különleges elrendezésű kehelyben várja, hogy a földi vándor lelke, szelleme hörpintsen végre belőle és frissüljön fel általa. Ez a felfrissülés az örök, éltető minőségekre való megnyílást és az így megtestesülő kiteljesedést hozza el, amikor a lent és fönt között megéljük az egyensúly állapotát. Weöres Sándor múlhatatlan szavai itt igazán időszerűek: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”.

kép: www.laikeva.wordpress.com

Pin It on Pinterest

Share This