2018. okt 05. 0

A retrográd Vénuszról

Szombaton kezdi meg látszólagos hátráló mozgását a Vénusz a Skorpió asztrológiai jelében. A tolató vándorlás során november legelején még a Mérleg cikkelyébe is visszatér a szerelem planétája, hogy onnan forduljon direktbe valamivel a novemberi hónap mértani közepét követően. A Skorpió jeléből indulva a titkok, az álmok és – nem utolsó sorban – a szexualitás oldaláról vizsgálva találhatunk segítő eszközöket, érzelmi megoldókulcsokat jelen kapcsolati problémáinkra megoldandóinkra. Erős lelki ráhangolódás segít ebben a folyamatban, itt válunk képessé még jobban olvasni a sorok között; meg tudjuk hallani a ki nem mondott mondatokat, mindazt, ami az elhangzott szavaknál fontosabb. A retrográd Skorpió Vénusz egy-egy öleléssel, a testi kontaktus feloldó hatalmával rögöket és érzelmi zárványokat tesz a múlt részévé a kioldásuk által.

Pár szót már ejtettünk korábban róla, de az egész hátrálás végig a Szűz csillagképének angyali részében zajlik, ahogyan majd a novemberi fordulást követően az előrehaladás is. Tudatosítsuk ezt magunkban és vegyük igénybe szárnyas segítőink támogatását a kapcsolataink harmonizálásához. Emlékezzünk: ahol a Vénusz jár, ott öröm jár, egyszerű, de felülírhatatlan kozmikus árukapcsolás miatt. Amikor nem így tapasztaljuk, semmi mást nem kell tennünk, mint vénuszi energiáinkat magasabb szinten működtetni. Amikor a jelen valóságunkban éppen híján vagyunk egy kapcsolati minőségnek (például párkapcsolatnak), akkor talán még jobban hasznát vehetjük egy ilyen égi helyzetnek, hiszen a Vénusz a testesülő örömök planétája is, a kézzel fogható, (anyagi) valóságos megteremtésé. Rendkívül jó időszak következik azoknak is, akik huzamosabb ideje vágyják már a társra találás élményét. Adalék, hogy érdemes felkészülni a kedves érkezésére; sokan beleesnek abba a hibába működésbe, hogy ballasztokkal töltik ki életük társ-űrjét, így csóri férfi/nő ha akarna se’ tudna megérkezni, hiszen ott már van valamilyen pótlék, legyen az állatka, plüss, kényszer-hobbi vagy érzelmi páncél és szinglibüszkeséggel vegyes dac.

A mostani ősz igazi „várom a párom” időszak, csak a passzív váráshoz képest jelentős többlettel. Aki valóban vágyja a párkapcsolatot, az most úgy tekinthet a jelen hetekre, hónapokra, mint a kora hajnali óra virrasztója: éppen csak még sötét van, de már biztos benne, hogy érkezik a hajnal, a napfelkelte, ami mindennél szebb, aranyló ragyogással, fénnyel, meleggel árasztja el a világot.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!