A Szűz meglehetősen sokat kap hidegből és melegből egyaránt. Az aprólékosságot szőrszálhasogatásként írják a számlájára, emiatt persze kicsinyes is, képtelen felülemelkedni a múltbéli sérelmein. Indiszkrét, elégedetlen és pletykás, mint egy farhátpörkölt-elvonásos kisnyugdíjas. Mindig feszült, mint valami görcsös farpofa és soha nem teszi magát tokba és szűnik meg létezni; ő az, aki mindig „szolgálatba helyezi magát”, még a legönfeledtebbnek ígérkező percben is. Ha ez nem lenne elég, akkor nemcsak fárasztó, de egyenesen dögunalmas is; egy negyedéves könyvvizsgálói beszámoló hozzá képest Dan Brown-bestseller. Hogy még bosszantóbb legyen, pedantomán és mindent az élére hajtogat: előbb mosogatja el a csészét, mint azt a mosogatótálcába tettük volna, sőt még azelőtt, hogy teljesen kiittuk a tartalmát. A Szűz igazi rettenet.

Ez a kép nem túl hízelgő; az utolsó nyári jegy szülöttei nem örvendenek osztatlan népszerűségnek a bulvárlapok szintjén (t)erjedő asztrológia és annak fogyasztói körében. A Szűz a föld eleméhez tartozik, változó és – az Ikrekhez hasonlóan – a Merkúr bolygó uralja. Alapvető értéke a rendszerben való gondolkodás, a szisztéma átlátása, a kapcsolódási pontok ismerete. Földessége okán a biztonságra törekszik, ezt pedig a dolgok átlátása és megértése (ez is merkúri inspiráció) adja. A rendszer átlátása adja a részletek fontosságát: a Szűz észreveszi, ha egy-egy apró csavar javításra szorul. Aprólékossága bánthatja azokat, akik szerint ez nem fontos; itt ismét eltérő valóság-megközelítésekkel találkozunk. Bármennyire is sulykolják, a Szűz nem eredendően hasítófejszével a kezében született, hogy a tönkre újabb és újabb szőrszálakat helyezzen. Minden észrevétele jobbító indíttatású; amikor úgy tűnik, kiragad részleteket, belekapaszkodik egy-egy kevéssé fontosnak tűnő mozzanatba, az a tökéletességre való törekvés jegyében történik. Tűélesen, pontosan veszi észre, milyen munkák nincsenek elvégezve, pedig ennek már megvolt az ideje. Ez a mintázat nem csak kifelé működik, önmaga szemében is észreveszi a szálkákat.

A Szűz szüntelen „tüsténkedése” egyfajta rendező munka: kódolt energiái szerint a Fény rendjének megalkotása, helyreállítása a programja, ezt futtatva teszi dolgát. Változó jel, változtató energiái a rendezést, a tisztítást, a kozmikussal összhangban lévő földi struktúra kialakítását szolgálják. A jegy szülöttei gyakorta feladatként tekintenek erre a lehetőségre, emiatt erős kötelességtudat hajtja őket, felelősnek érzik magukat nem csak saját életük, sorsuk iránt, hanem az egész világ jó dolgáért is. Gyakran nehéz mindezt megérteni, ha e szemlélő konokul elzárkózva nem hajlandó megismerni és kicsit magára venni az ő paradigmáját. Állandó jobbá tevő motivációja tűnhet mások számára elégedetlenségnek, bár attól valójában távol áll.

Tisztában van a karmikus körforgás jelentőségével, a „ki mint vet, úgy arat”-tal. Pont emiatt fordulhat elő, hogy nem megfelelő adjisten esetében ő egyező minőségű fogadj istent válaszol, pofára esést eredményezve ezzel. Nagyon érdekes megnézni a Szűz zodiákushoz tartozó testi szintet: a has és a belek területe. A belek végzik el az emésztés rendbe tevő részét, itt szívódik fel, rendeződik a tápanyagellátás. Ha sz@rt gyenge, hitvány ipari „élelmiszert” ettünk, akkor annak megfelelő salakot kapunk, ha fénytáplálékot vettünk magunkhoz, akkor belsőségünk is mosolyog. A bél szintjén dől el, mi szívódik fel, ez is egyfajta vetéses-aratásos folyamat. Lássuk meg azonban, hogy alapvetően igazmondásra és őszinteségre kódoltatott; szabad akaratból és tudatos szembemenéssel persze tud hazudni, de alapvetően a Szűz megmondja a frankót. Megmondja, mert az a rendje.

Barátja az időnek, tisztában van a „mindennek rendelt ideje van” alaptézisével. Igen magas szinten tudatos, képes és szeret teljes életet élni, ahol rend uralkodik az ő belső értékmérője szerint, még akkor is, ha a ruhái gyűröttek és vannak szennyes edényei. Lehet, hogy kicsit csodabogárnak tűnik az „átlagember” (ilyen persze nincs is…) számára. Ám meghozhatjuk a döntést, hogy rátaposás helyett odafigyelünk és megismerjük ét, mert bizony csoda dolgokat tud, amiket messziről nézve nem – feltétlenül – veszünk észre.

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This