2018. aug 03. 0

A tisztázás értéke

A Szaturnusz és az Uránusz egy viszonylag hosszú időszakon keresztül, egészen szeptember közepéig trigon fényszög kapcsolatban áll egymással. Mindkét planéta föld elemű jelben tartózkodik, a Szaturnusz a Bakban, az Uránusz a Bikában, így a bolygók szövetségében ott munkálkodik a stabilitás megteremtése, a termékenységért való cselekvés. A Bak Szaturnusz segít megoldást találni a megoldandókra, a maga tempójában (ez nem azonos a lassúsággal!), lépésről lépésre haladva járja útját és ezt a folyamatos, előre vivő, emelő erőt árasztja, amivel igazán eredményesen tudunk fejlődni. Mindehhez a legmagasabb rezgésű adalékokat kapjuk, hiszen a gyűrűs bolygó a Tejúton, az Istenek Útján jár, innen hozza le a tapasztalatok által megélhető magas tudást.

Az Uránusz a Bika cikkelyében éppen fordulni készül, rámutatva, hogy tiszta és szabad alapokra – némi zsenialitással – több mint nagyszerű dolgokat építhetünk, ezen a módon virágzó termékenység ébred bennünk. Képessé válunk a korlátokon túlra tekinteni, meglátni azt a világot, amit a baromfiudvar otthonos-büdös melegéből vagy nem láttunk, vagy félelmetesen veszélyes, róka- és farkasjárta erdőszélként szemléltünk, ám rádöbbenhetünk, hogy a szabadság is itt található, kívül. Ez persze nem jelenti a biztonság elvesztését, csupán annak helyét rakjuk arrább, kívülről, a karámlécekről belülre, a lelkünkbe. Igazi biztonságot csak a belső biztonság adhat.

Kettejük trigonon keresztüli összekapcsolódása egy intenzív, emelő és jobbá tevő inspirációt ébreszt, amikor a szabadság és a termékenység egyben megoldáshoz, előrelépéshez segít. Észrevesszük, hogy amit eddig nehézségként láttunk, azt sokkalta könnyebben oldjuk meg és ez a rácsodálkozás erősít meg annak biztos tudásában, hogy egyre kevesebb a megoldhatatlannak látszó minőség életünkben, így erősödik önbecsülésünk, önbizalmunk egyaránt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!