„Nem kapsz az emberektől bizalmat és elismerést? Vajon e hűvös sötétség nem abból ered-e, hogy elfelejtettél bensődben fényt gyújtani? Mert az embertükrök mindig csak azt a világosságot vagy fénytelenséget verik vissza, amelyet te magad vetítesz ki.

 

Gyöngédségre szomjazol? Köss békét a világgal, s a csillagok egyszerre szólni kezdenek hozzád, a fák erővel töltenek fel, a vizek Elixírré változnak, a tűz érlelni, melegíteni kezd, s a megszelídült vadállatok a lábadhoz hevernek. S mivel az ember a természet valamennyi birodalmának szintézise, e megváltozott magatartással őt teszed legfőbb szövetségeseddé.

 

Siker és anyagi eredmények után vágyakozol? Ha aratni akarsz, nézz jól utána, vajon vetettél-e!

 

Ma már tudod, micsoda elvakultság kellene ahhoz, hogy életed eseményeit, konfliktusait, látszólagos kiúttalanságokból való menekülésedet, megoldások, írások, fontos emberek felbukkanását sorsodban, csodálatosan időzített pillanatokban, puszta véletlennek tekintsd. Még a legbeszűkültebb látású szakbarbár is kénytelen elismerni bizonyos determináció létét, és hogy rengeteg összefüggés van távoli, sőt láthatatlan jelenségek között, amelyeket a tudomány még nem ismert fel, csak hatásukat tapasztalja. Ha ez igaz – márpedig így van -, miért kellene kételkedned abban, hogy amint valamennyi kibernetikus gép mögött programozó mérnök áll, sorsodat is értelmes erők vigyázzák és irányítják szellemi gyarapodásod, erkölcsi érettséged fejlesztése érdekében.”

 

Szepes Mária

 

Pin It on Pinterest

Share This