Ki ne álmodott volna a varázslatos könyvről, amit csak kinyit és a lapok közül aranyos csillámlással emelkedik ki a Magasabb Igazság? Egy könyvről, ami valamennyi fontos kérdésedet megválaszolja és rendet tesz, legyen bármekkora is a belső zűrzavar.

Míg a legtöbben csak vágyódnak a mágikus kötet után, a távoli Belgium egyik nevezetes városában meg is írta valaki. Az ifjú nem ám „csak úgy” a hasára csapott és ütött össze, fércelgetett valami múló karcolatot. Mattias ugyanis a Genti Egyetem Pszichoanalízis és Konzultációs Pszichológiai Tanszékének klinikai pszichológia professzora. Az elmúlt évek történéseit, azok mozgatórugóit vizsgálva jutott oda, hogy nem várhat senki másra – tollat kell ragadnia, hogy megírja a Könyvet. És elvégezte a munkát, a csillagos ötösnél is jobb jegyet kiérdemelve.

Mattias Desmet: A totalitarizmus pszichológiája. A varázskönyv, amiről álmodtál, ami után vágytál, amit önkéntelenül is mindig kerestél. Itt van, elérhető. Magyar nyelvre fordítva; könnyen beszerezhető módon kínálja magát és elévülhetetlen érdemeit.

Aranyat ér minden sora és gondolata. A cím ne ijesszen meg. Valószínűleg jóval többet adhattak volna el belőle egy hatásvadász (pl.: „Hogyan űzzük el a XXI. század emberének démonait?” vagy „Varázskulcs a nagybetűs emberi léthez” vagy „Kézikönyv a kilátástalanságtól a birtokolt remény világába” és így tovább) címmel.

Miért történik mindez a világban, az életünkben? Ami mindenkit foglalkoztat. Alapvető morális, spirituális témákra ad frappáns választ. Nem is akárhogyan. Hideg, leellenőrizhető, gazdagon hivatkozott, forrásokkal bőven ellátott tudományossággal oszlatja a ködöt.

A könyv csodás ívet ír le. Körképet mutat, ami egyben korunk kórképe is, vastagon árnyalva félelemmel és pesszimizmussal. Feltárja a „miért”-eket. Részletes, végtelenül alapos válaszokat kínál, majd kiutat mutat. Ez utóbbi a legfontosabb.

Nem akarok véres kezű, lelkiismeretlen poéngyilkossá alacsonyodni. Ezért nem hozok konkrét példát a kötetből. Ha gondolod, itt olvashatsz róla egy kritikát: https://www.ludovika.hu/blogok/pakblog/2022/10/03/a-totalitarizmus-lelektana/

Mire jó, miért ajánlom Mattias Desmet örökbecsű munkáját? Mindennapi kézikönyv az egyensúlyban maradáshoz. Nem kevesebbet tud és kínál számodra is. Elvétve írok könyvajánlót, erre hasznos, végtelenül jól használható portálok szakosodtak. Ez a könyv a ritka fehér holló, a kivétel. Poligráfos hazugságvizsgálóra kötve is nyugodt szívvel jelenteném ki: semmilyen anyagi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy megvedd. Nem vagyok a kiadó résztulajdonosa. Mégis: sétálj el egy könyvesboltba, vagy keress egy online könyves webáruházat és tedd a kosaradba, majd irány a pénztár. Kevés helyen térülne meg jobban az a pár ezer forintod.

Köszönöm, hogy olvashattam és hálás vagyok, hogy írhattam róla. Utóbbit hónapokkal ezelőtt is megtehettem volna. Még tavaly decemberben, nem sokkal a magyarországi megjelenés után megvettem és kiolvastam (amikor először hallottam róla, azonnal előjegyeztettem), de érleltem, fontolgattam, végül arra jutottam: tudnod kell róla.

Szívből és jó szívvel ajánlom.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This