Érdemes magasra állítanod a lécet. Amikor valami újba kezdesz, azt a legjobb eredmény elérésének szándékával jó tenned. Függetlenül attól, hogy akár jobbra, akár balra nézel, tömegeket láthatsz „legyünktúlrajtavalahogy” mentalitással élni. Ne ők legyenek számodra az összehasonlítási alap. Neked minőségben kell gondolkodnod. Ők mennyiségben tán számosak, de felfelé, a csillagok világának irányába bekötve nem tudsz – legalábbis belső háborgás nélkül – megalkudni.

Az optimumra törekvés vágya tehát kódolt tulajdonságod. Miután kipipáltad a felismerést, már a nyájhoz tartozás langyérzését is oldod. Milyen érdekes: immár nem lenézed a félmegoldásra nagyot bólintó sokaságot. Elfogadod, megérted és tiszteletben is tartod, hogy számukra ebben a pillanatban, az ő saját szemszögükből ez a legjobb megoldás. Így látják, így élik meg. Kebledben buzgó felsőbbrendűség nélkül tudsz hozzájuk viszonyulni. A nyolcadikos sem fitogtatja az elsősnek, mennyire nem probléma számára „g” betűt kanyarítani.

A magasra emelt léc jelöli ki a célértéket. Ez pedig a harmónia. Az az egyensúlyi állapot, ami nem statikus. Talán napi szinten munkát, energiát igényel, mégis megéri. Illékonynak, törékenynek mégsem nevezheted. Nem félsz, hogy megszűnik. Egyszerűen csak tudod: ahhoz, hogy tartósan benne és vele élj, tenned kell. Mint egy jó kapcsolatban. Vagy a kitűnő fizikai kondícióért. Nem működik, hogy a. egyszer meghódítottam, összejöttünk, ezzel pedig, amíg kedvem tartja, birtoklom a másikat. Avagy: hónapok munkájával kidolgoztam az álomtestemet. Kinyilvánítom – hangos szóval! -, hogy most büszke vagyok magamra, elértem, amire vágytam. Majd nem mozdulsz többé, csak amíg napi rendszerességgel fosztod ki a hűtőt. A két fals példa tárja eléd: a harmónia nem passzivitást és a mutatóujjadon egyensúlyozott partvisnyél billegést jelenti.

Igen, ezek a gondolatok ismerősen csengenek. Nem is olyan régen olvastál már róluk, befészkelődtek a tudatodba. Most azonban új lökést adnak. Az égi apropó pedig Nap és Hold együttállása. A – közkeletű nevén – újhold egzakt ideje szerda 13 óra 5 perc. A találkozó a Mérleg asztrológiai jelében jön létre. Innen ered a harmóniára törekvés. Amikor újítasz, szemed előtt lebeg az elérhető és elérendő egyensúly. De nem csodavárósan, az eget kémlelve, vajon mikor röppen feléd egy sasmadár, csőrében csodacsomagot cipelve és pottyantja éppen a te öledbe. Nem így működik, legalábbis most nem. Az újhold ugyanis díszvendéget kapott. Az uraság, aki erőt és lendületet ad, a Mars nevet viseli.

Könnyebb, magától értetődő és örömteli újba fognod. A Mars és a Nap már együtt áll, de hosszú napokig így is marad. Alapvetően mozgékony, fészkelődő, nyugton maradni nem akaró érzetek ösztökélnek. Tégy valamit. Alakítsd át, javítsd meg. Erre ülteti rá a Kozmosz a lélekből induló frissítés szabadító szelét. Magyarán: három égitest energiáinak összeszorzódását tapasztalod szerdán ebédidőben.

Erőt kapsz a megújuláshoz. Ebből a vastag kraftból telik korábbi kételyeid telitüdős elfújására is. Még hogy ne lenne erőd változtatni? Nem, nem mondom, mert nem mondhatom, hogy sétagalopp vár rád. De azt tudnod kell: képes vagy megtenni. Nincs lehetetlen, kivéve, ha a könyöködet akarod megnyalni. Nincs rajtam rózsaszín szemüveg. Bő évtizede márkahűen egy bizonyos gyártó kontaktlencséjét hordom, de az színezetlen. Nem hurráoptimizmusból írom le neked: dönthetsz másképp is.

Ami nélkülözi a létkomfortot, nem való számodra. Nem érdem beletörődni, mártírsági Nobel-díjat sem osztanak érte. A megelégelésnek szükségtelen a „torkig vagyok” jelzésedig felkúsznia. Ott ugyanis a nyomás is magas, akár robbanásveszély is kialakulhat. Előzd meg. Tégy korábban, hamarabb a harmóniáért. Például most. Végül is: mire várnál? A Mars nem tökölős energia, sőt. Segítségével az erőn túl a felgyorsulást is megtapasztalhatod. Igen, lehetőséged van a ritmusváltásra.

Tartós, hosszú távú előnyök birtokába juthatsz most elvetett magjaid által. A jövődért dolgozol, mégpedig a minőségi és méltó jövőért. Biztos, hogy dédelgetsz magadban álmokat. Mivel még nem valósultak meg, ezért a jövődre hatnak. Emeld őket felszínre! Nem, nem temethetted el, legfeljebb némi por- és földréteget halmozhattál rájuk. Porold le, tisztítsd meg őket. Áramoltass erőt és fényt feléjük! Figyeld meg: pillanatokon belül megérzed a reflexiót. Valódi, mély álmaid energiával töltenek fel. Ez az a spirituális rakéta, amit meglovagolhatsz a szerdai újhold erőivel.

Miért kéne lemondanod arról, amit megálmodtál? A kishitűek miatt? Ez a te jövőd! Égi indokolással is tudok ám szolgálni: az újhold csillagképi hátterében a Szűz fényábráját, annak is jövőbe érkező lábát láthatjuk. A múltból elrugaszkodva, ég és föld között haladva érkezünk a jövőbe. Ha valaha is, életedben egyetlenegy alkalommal futottál már, emlékszel rá: a futás attól futás, hogy egy rövid pillanatra elemelkedsz a földtől. Minden mást gyaloglásnak hívunk. Zárójel: olimpián ki is zártak hosszú távú gyaloglót, mert a verseny hevében futásba váltott. Ott éppen fordítva igaz: egyik lábnak mindig a földön kell tartózkodnia. De a Szűz fut, mégpedig könnyedén és kecsesen.

Tudásod is van hozzá. Nem más adja, nem kívülről csepegteti valaki a buksidba, mit kell érdemes tenned. Valahol ott a belső bölcsesség. Akár saját tapasztalás, akár hallottad valakitől, akár leszipkáztad a közös adatbázisból, amit gyakran kollektív tudatnak neveznek. Az elérési út vázolása másodlagos. A lényeg: vezérlő egységed igenis tudja, hogy képes vagy rá. Nem hiszi, annál ez jóval több. Elméd lehet csak tamáskodó. A felettes éned számára az égi egyenlítő csillagzatai üzennek. Ez a kör egészen különleges. A Holló röppen a Nap-Hold-Mars trió hátterében. Ő, aki csőrében hordja az Örök Élet italának egy cseppjét. A mindent nyitó kulcs őrzője. A tudás átörökítője, ami benned is ott van. Ezt tartsd észben, mert horgonyenergiaként óv meg bármilyen felborulástól.

Harmónia-jövőteremtés-időtálló tudás. Az újhold más-más szinten, de mind felkínálja számodra. Élhetsz vele, dönthetsz a hullámokon lovaglás mellett. Bár nem kérte és rászorulva sincs, jó lobbistaként mondom: megéri. A portéka szuper, a referenciák nemkülönben.

kép: pixabay.com

a kép csalóka: nem teli-, hanem újhold köszönt rád

ücsörgés helyett pedig cselekszel

Pin It on Pinterest

Share This