A Szaturnusz az elmúlt időszakban egyre lassabban folytatta amúgy sem túl sietős útját, ám most megállt és jövő hét elejéig látszólag, a Földről szemlélve nem is mozdul mostani „helyéről”. Akkor aztán komótosan hátrálni kezd, hogy aztán augusztus második feléig araszoljon „visszafelé” égi ösvényén. Vegyük górcső alá, hol is történik a mostani fordulat, ez kulcsfontosságú számunkra, innen tudjuk meg ugyanis, hol keressük azt a területet, ahol segítséget nyújt a retrográdba forduló bolygó üzenete.

A gyűrűs bolygó a Nyilas zodiákusában állt meg, égi hátterében a Skorpió csillagkép fullánkja látszódik. A fullánk a gyökeres változás, változtatás szimbóluma, az első üzenet dekódolása így rögtön adja is magát: nagyot alkotni a radikális változtatás útján tudunk, a szokott sémák helyett új megoldásokat keresve. A Nyilas miatt ott a tanulás és tanítás jelentősége is, ez a bizonyos gyökeres átalakulás mindenképpen magában hordozza a tanítást. Ha tudjuk ezt – és most már tudjuk, hiszen tudatosítottuk magunkban -, úgy eleve tisztában vagyunk az átalakulások valódi jelentőségével és sodródás, kiszolgáltatottság helyett a tanításra, a magasabb üzenetek megértésére tudjuk összpontosítani figyelmünket. Az isteni titkok kutatása területén érkezhetnek leginkább ezek a tanítások, a Skorpió csillagképe ezt az energiát testesíti meg.

A Szaturnusz az idő jelölője is, erősödik a jó, a kellő időben való cselekvés és az összpontosítás jelentősége, a besűrített figyelem kiemelt szerepet kap. Tegyük még bele a képletbe a Kígyótartó gyógyítást és beavatást megtestesítő csillagképét is, mert ő is ott díszeleg az álló Szaturnusz égi hátterében. Összeolvasva az üzenet darabkáit, kiadja a mondanivalót: a változások tanítást, beavatást, isteni titkok megértését adják, teszik mindezt a gyógyulás és gyógyítás erőinek összpontosulásával, beavató élményként. Kell ennél több?

kép: www.wallpapercave.com

Pin It on Pinterest

Share This