Amiért megdolgoztál, a tiéd. Az érett gyümölcs jogos jussod, ha te ápoltad a fát, öntözted, szeretgetted, gondoskodtál róla. Nem önzés elvenni édes és finom ajándékát. Olyan magától értetődik ez a pár gondolat, de vajon miért nem működik olajozottan mindennapi valóságunkban?

Legyél szerény.

Válaszd a kisebbet.

Mondj le az álmaidról!

Húzd meg magad!

Merjél kicsi lenni!

Ne gondold, hogy vagy valaki!

Inkább alá-, mint fölé célozz!

Hét rövid mondat. Írhattam volna hetvenhetet is, Illyés Gyula magyar népmeséi után szabadon. Az elsőből épp úgy magadra és eredendő, tágabb környezetedre ismersz, mint az utolsó, vagy a köztesek bármelyike kapcsán. Elba…ltázott kulturális hiányosságunk az önérvényesítés mérhetetlenül alacsony szintje. Erre kínálkozik egy remek kozmikus sebtapasz:

A Mars érinti a Szűz csillagzat legfényesebb, alfa csillagát. Ő a Spica, magyarul Kalász. Az aratás megjelenítője. Az itt elhaladó vörös bolygó emlékezetet: tégy erőt jogos jussod megérdemelt begyűjtésébe. Merj kezdeményezően működni!

Az új naptári hónap erős felhanggal indít: október 1. és 5. között egzakt ez a remek kapcsolódás. Ha idegenkedve olvasod, netán követelőző, behajtós érzeteket kelt, gombod nyomódott. Azaz megeshet, dolgod van vele. És nem azért, mert nem tetszett a Pokolgép 1992-es „Vedd el ami jár” című albuma.

Nem követelőzöl.

Nem másét akarod jogtalanul megkaparintani.

Senki kárára nem vagy.

Ezekre célszerű emlékeztetned magad, amikor a saját meg-és kiérdemelt gyümölcseidért indulsz valós vagy képletes szőlőskertedbe. Itt kopogtatja meg határozottan, észrevevősen válladat a Mars-Spica kézfogó.

Tudj róla, élj vele.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This