Vasárnaptól keddig áll együtt a Nap és a Merkúr az Oroszlán asztrológiai jelében – ebből következik a jó hír: az új hét egy egzakt együttállással veszi kezdetét (ami ráadásul egy egzakt emelő erejű trigont is kap a Kosban járó Marstól, ha már itt tartunk). Miről szól a két égitest találkozása? Rálátás, megértés – elfogadás. Túl sok szót nem vesztegetnék az asztrológiai vetületre: az Oroszlán uralkodói vénája nem kifelé irányul (már ha magas szinten igyekszik működni…), hanem a belső világ erőit kézben tartani. Eszközéül ott a szeretet, a szeretés: az oroszláni szeretet-minőség mentes az ugrabugrálástól; kevésbé cselekvő szeretet, mint jelenlévő, állapot-jellegű. Tudom, ez kissé ködös, de mit csináljak? A betű- és szókészlet adott, az energia is. Előbbiek kissé kevésnek bizonyulnak utóbbi kellően plasztikus ábrázolásához. Ez persze nem baj, mert úgyis tudom, hogy tudod, miről van szó és mi a szeretet-fajták közötti különbség. Innen datálódik, hogy a szeretet adja a stabilitást (emlékezz: a zodiákus ezen szelete fix): amikor ilyen módon élsz a szeretet állapotában – sérthetetlen vagy, hiszen semmilyen elvárás nem tapad rá. Nem rossz, nem rossz – dörmögné erre bajusza alatt az angol.

De nézzük, mit mond a csillagos ég, hiszen ott mindig izgalmasabb dolgok rajzolódnak ki. A Nap-Merkúr találkozó az Oroszlán csillagzatának múltba néző fejénél köszönt ránk. Hoppá, megint csak hoppá. Ez a pár nap a kitűnőnél is jóval alkalmasabb múltad történéseit a legmagasabb szemszögből látni és valódi, mélyre hatoló megértéshez jutni. Vigyázat, csapda! Elveszítheted a sérelmek dédelgetéséből szerzett fals törődést, mások sajnálkozását, a spirituális alamizsnát. Erről muszáj voltam szólni, de nyilván nem bánod, hiszen miért élnél ilyen könyöradományokkal? Mellékhatás: tünedeznek a csontvázak a szekrényből. Járhat némi csontzörgéssel, elvégre már rég nincsenek ízületeik és bennük folyadék, de sose bánd. A múlthoz kötődő görcsösség feloldásához ritkán kapsz jobb égi energiát. Fordítsunk egyet: azt a (tév)képzetet is elengedheted, ami szerint ebben vagy abban a helyzetben áldozat voltál. Az Oroszlán fejénél tranzitáló Nap és Merkúr megvilágítja, mi volt a történések valódi lényege, innen pedig nyílegyenes és tükörsimára kövezett út vezet a kioldódáshoz, a megkönnyebbüléshez, a felsóhajtáshoz – mindez a megértésen keresztül.

Kicsit fordítva a teleszkópon, mutatja magát a gyors észjárás, az ötletbörze, ami szinte elkerülhetetlen egy-egy Nap-Merkúr randevú idején. Régi tanács nem rossz tanács: legyen nálad papír és toll, vagy egyéb, kedvedre szolgáló ötletrögzítő eszköz. Jól jön, amikor érkezik a cunami-szerű sugallatáradat. Fogadd nyugodtan erősödő beszédességedet is – ráadásul te már tudod, a körülötted lévőknek mitől oldódik meg a nyelvük. Régi ismerősök, évek ót nem látott barátok is felbukkanhatnak. Kommunikációs megközelítésben a szeretet, a rálátás és a másik meg nem ítélése működik verhetetlen oldószerként ebben a pár napban. Látod: lehetőségek garmadája vár rád. Annyira jó energiákkal bélelt ez a találkozó, hogy bátran tapaszthatjuk rá a kozmikus ziccerhelyzet címkéjét.

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This