Van úgy, hogy át kell lépned az észszerűség határait. Senki nem kényszerít rá. Akár jobbra, akár balra siklik pillantásod: nincs ott marcona alak. Senki nem tart zord kezében ólommal kiöntött vascsövet marokra fogva. Nem kapsz fenyegetést, hogy szilánkosra zúzza tarkólebenyedet, amennyiben csuka módjára hallgatsz. Önmagad miatt akarod kimondani. Zengetni a hangod, vagy mozgása lendíteni a dolgok központi kerekét – egyre megy.

A tökölés az Őrségben tradicionális munkafolyamat, olaj formájú terméke messze földön – méltán – híres. Legfeljebb ilyen módon viseled most el, de átvitt értelemben kizárt. Két számmal szűkebb ruha módjára, szorítva feszít, ha nem tehetsz a dolgaid előre mozdításáért. Kiváltképp emberi-, leginkább pedig: párkapcsolatok esetén igaz a tétel.

Emlékszel, milyen volt tizenhét évesen, izzadva szerelmet vallani? Lángoló füllel, magadra megmérgesedve végül kimondani a kedvesnek: Te Kedves! Leszámolva a következményekkel, elűzve az alattad ketté váló föld rémképét, ha netán visszautasítana, még szörnyűbb esetben kinevetne. Egy kicsit ilyen erőtér köszönt rád. Halványabban, a gyomrodat facsaró szorongás nélkül jelentkezik a megnyílás, akár kinyilatkoztatás vágya.

A legelején félretolhatod agyalási késztetéseidet. Nem működnek a Vénusz és a Plútó sextil kapcsolódása alatt. Illetve dehogynem, működnek, de jó epizodistaként a díszletbe simulnak, mert ez nem az ő jelenetük. Az érzelmek kommunikálására és működtetésére vetül a reflektorfény. Szombattól hétfőig egzakt a két planéta összmunkája. Ahhoz, hogy mélyebben és jobban megérthesd, engedd meg, hogy a 60 fokos fényszögről meséljek egy kicsit.

Amit ma sextilnek hívnak, régen a jóval izgalmasabb hexagramm névre hallgatott. Ma csonkolt pók, régen két, egymásba forduló, egyenlő oldalú háromszög szimbolizálta. Megértésre törekvés jár a nyomában. Nem öncélúan teremt szintézist: a működőképes dolgok megalkotásának vágya hajtja. A két égitest energiáiból tisztán és világosan főzi ki a legízesebb elegyet.

Életképes minőségek születnek. Kifejezetten termékeny a víz és a föld együttes jelenléte. Ahogyan a földművelés során kulcsfontosságú az öntözés minősége, úgy ölt testet itt is. A földes Vénusz a vizes Skorpióban jár. A Plútó maga tűz és víz. Kevesebbel miért, hogyan érhetné be? A földes Bak jelében termékeny, inspiráló erőket robbant be.

Áthidalod a nehézségeket, fészkeljenek akár benned. Mindegy, kívül vagy belül mutatkoznak. Erőt bőséggel kapsz kapcsolataid felvirágoztatásához. Egyvalamire viszont érdemes fokozottan figyelned. Ha – isten ne adja – elöntené a sz@r az agyadat, vegyél jóóóóó nagy lélegzetet. Mielőtt ordítva küldenéd el a másikat a jó büdös pi…tymallatba. Ez éppen az alacsony szint. Tudj róla, hogy bizton elkerülhesd.

Emberi kapcsolataidból a legjobbat hozhatod ki. Nem önző módon, sőt. Ez ugyanis a másiknak is jó, üdvös, szuper. Nyíltságodra megnyílással válaszol. Mint a látszólag zárkózott társad táncba hívása. Nem is gondoltad volna, hogy keresztbe tett lábaival, összefont karjával a széken ücsörgésből transzformálódhat. Mindezt maga mögött hagyva Fred Astaire, vagy Ginger Rogers válik belőle. Egy szempillantás alatt. Tudj róla és ropd!

kép: pixabay.com

itt az erő.. amivel csak felkéred – vagy kimondod neki

Pin It on Pinterest

Share This