A megértés leegyszerűsíti a dolgodat. Bármivel foglalatoskodsz is, a megértésről nem mondhatsz le. És igen, igazad van: nem csak ésszel: szívvel és lélekkel is működik, sőt igazán csak úgy szárnyal a ráeszmélés táltos paripája. Ha a tennivalóid nehezek is, a dolgod mégis könnyebb. Mert már (be)látod az okokat, értelmet, összefüggéseket. Persze nem csak a problémák oldozásának göröngyös útján segít a megvilágosodás.

Fej. A nyakunkon ülő gumóban egy ezerkettes, néha ezerhármas erőforrás dolgozik. Nem régi Zsiguli-motor: az agyunk; a szám pedig a velő köbcentiben mért térfogatára utal. Megnéztem az enciklopédiát. A fej – túl azon, hogy az idegrendszer legfőbb szervét őrzi – a gondolkodás és megértés helye. Spirituális és kozmikus értelemben egyaránt, ebből pedig logikusan adódik a következő lépés:

A csillagképek feje megértési lehetőséget jelöl. Olyan minőséget szimbolizál, ahol gördülékenyebben, mélyebben, teljesebben fogsz fel dolgokat. Nem kötelez a megvilágosodásra, csak felkínálja az esélyt, amivel tudati ködöt oszlathatsz. Magyarán: helyzetbe hoz. Ahogyan most a Vénusz teszi a Hyádok csillaghalmazában, nem is akárhogyan.

Termékeny(ítő) szellemiség, magasabb sugallatok alapján megvalósított harmónia. Őket mindenképp érdemes kiemelni a Bika csillagzat feje kapcsán. Itt halad el a Vénusz péntektől hétfőig. A csillagcsoportból a bronzérmeset szokták kiemelni, azaz a teljes fényábra harmadik legragyogóbb ékkövét, a Prima Hyadumot (gamma csillag). Az üzenet most válik izgalmassá, mert a fej ezúttal olyat is üzen, ami amúgy a lábhoz szokott tartozni.

Ha megérted, hogy valami nem ad örömet,

ha belátod, hogy nem élsz alapvető emberi jogoddal mindennapi létörömben,

ha maró, fájó módon hiányzik a szerelmetesség érzete, akkor lépj.

Ez a tömör és velős közlendője az égi aspektusnak. A kellemes, harmóniára hangolt Vénusz alapvetően igenlő módon „viselkedik” a Bika fejénél. Feltételezi, hogy nem tartod magad olyasmiben – tartósan -, ami rossz, kellemetlen, méltatlan. Korunk egyik rákfenéje a szenvedéskultusz, emiatt értékelődik fel a Vénusz-Hyádok együttműködés. És ezért terjed ki az elmozdulásra is, túl a képalkotáson.

Ha valamiről megállapítod, hogy tartósan lábbal tiporja az emberhez méltó létedet, abból mozdulj el. Jó esetben ilyen elő sem fordulhatna, mert nem önsanyargatásra vagyunk tervezve. Igen, én is futottam maratont, mindkét alkalommal a kínok kínját éltem át. De tudtam, ott a cél és vár a zöld és puha fű, amire leheveredek, a szénhidrátbomba és egy jó hideg sör. Nem akartam életformaként a testem kínzásában élni, csak időszakosan. Ha teljesítmény-túrázol, ha extrém sportot űzöl, akár építkezel, akkor megeshet, kimoccansz a vénuszi kellemességből. De csak időlegesen. Dolgod végeztével jól hangolt keljfeljancsi módjára lendülsz vissza a középpontba. Ideális esetben. Minden másra ott a Hyádokban járó Vénusz.

Átgondolt lépés. Ezért különlegesen ütős ez a kozmikus mozzanat. A fej megy elöl. Ő jelöli ki a láb útját és mozgását. A megértés a vezérlőelv, amihez a fejed mellett természetesen a szíved és lelked hathatós segítségét is igénybe veszed. Ez teszi lehetővé, hogy átgondolatlan ugrabugrálás helyett értékalapúan haladhass. A „merre?”, „miért?” kérdéseire pedig a Vénusz pillérszavai kínálkoznak méltó feleletként:

Harmónia.

Szerelem.

Egyensúly (nem azonos puszta szimmetriával!).

Mindennapi létöröm.

Értsd meg: nem kell búvalba..bélelt életet élned. Mindegy, hogy a csapot elforgatva is ez ömlik a klóros víz mellett, ne hidd el. Nézz az ég felé. Engedd, aki ezt szeretné, tegye. Te többet érdemelsz, nem azért, mert kiváltságos lennél, „csupán” megértetted a lényeget. Ragyogó Földünk játszótér, kalandpark és egyáltalán nem siralomvölgy.

Gondold át, pörgesd végig, értsd meg és lépj! Nevetve, mosolyogva.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This