2018. aug 30. 0

Aratás, harmónia, angyalok

Pénteken áll együtt a Mérleg asztrológiai jelében vándorló Vénusz a Szűz csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, a Spicával. Őt a magyar hagyományban Kalásznak is nevezték; ő az aratás égi minőségének képviselője. A Szűz csillagzata egy futó alakot formáz az égen, múltból elrugaszkodó és jövőbe érkező lábakkal. Ez az Arató Szűz, amit kiegészít az Angyali Szűz, mely pontosan a Spicával veszi „kezdetét”. Ezek a halovány, lágy fényű csillagok angyalszárnyként árasztják égi segítőink támogató, kedves jelenlétének információját, ezért jó tudnunk, hogy Afrodité planétája szeptember utolsó napjaiig ebben a mágikus, angyali energetikában járja égi útját.

A vetés és aratás relációjáról már sokszor ejtettünk szót, de azért az ismétlés neve szerepel a tudás anyja neve rovatában, így elevenítsük fel újra: azt aratjuk le, amit korábban vetettünk. A kapott dolgok megélése egyenes arányban áll a vetőmag minőségével és a vetés hogyanjával egyaránt. Itt tegyünk egy rövid megjegyzést: a mondás igaz, miszerint amit eszel, azzá leszel. Igaz, de kiegészítendő a régi magyar hagyomány időtálló bölcsességével: ahogy eszed, az az eszed. Rágja át magát mindenki alaposan és vonja le a tanulságokat, ha jónak és megszívlelendőnek látja. Zárójel bezár, szűzies gondolatsor továbbfolytat.

Lássuk meg, hogy emberi- és párkapcsolatainkban egyaránt érvényes ez az örök szabályszerűség. A Spicát érintő Vénusz egyben a szembesülés pillanata is, legyen az akár orraládörgölős, akár elégedetten hátradőlős élmény. Lehetőségünk adatik azonban a tanulságok levonására és a közel egy hónapig tartó, intenzíven jelenlévő, kapcsolatgyógyító- és ápoló angyali jelenlét „hasznosítására”. Ha már megállapítottuk a tükörképről, hogy nem tetszik (társ = tükör), akkor miért ne élhetnénk a finom és kedves erőkkel, amiket a Kozmosz felkínál? Idézzük fel újra: semmi mást nem kell tennünk, mint világosan, egyértelműen fogalmazva kérni angyalaink segítségét és ők repesve sietnek támogatásunkra.

 

kép: www.deviantart.com

Szólj hozzá(nk)!