Elengedés. Ha te is herótot kapsz már magától a kifejezéstől (elengedés = brrrr), akkor ez a cikk éppen neked szól. Ugyan le fogom, mert le kell írnom a konkrét a szót, de végre együtt kitörünk az „engedd el!” felszólítással dobálózó csillámrózsaszín émelyezotéria bugyraiból. Mintha majom lennél. Olyan maki, akit sóröggel fognak meg. Beteszik a csemegét a fa odvába, te pedig rámarkolsz. És nem engeded el, soha, semmikor; még az életed árán sem. Aki lépten és nyomon az „engedd el!” tanáccsal traktál bármely gondod esetében – egyszerűen makákónak, csimpánznak, netán gorillának tart. Pedig jóval több vagy náluk és nem, nem csak a szembe fordítható hüvelykujjad miatt. Sose tennél tudatosan önmagad ellen. Az embert nem így programozták gyárilag.

Könnyű dobálózni vele. Mintha megizzadtál volna, netán rád ömlött egy liter 20 %-os ételecet. Mit javasolnak ilyenkor? Fürödj le! Irány a zuhany alá, ruhát a mosógépbe, hosszú programra és lépj tovább. Ha akarod, habitusod szerint még köphetsz is egy hegyeset, a vidéki nagypapád stílusában. Fontos: attól, hogy boldog, boldogtalan és fogalmatlan dobálózik vele, még nem rossz és nem elcsépelt minőség elengedni valamit. Az viszont nagyon nem mindegy, mit, mikor és hogyan. Túlzás nélkül: ezen áll vagy bukik a sikered. Apropó, siker. Hallottad már elismert, befutott emberektől a következő pár szót, jellemzően ilyen sorrendben: jókor voltam jó helyen? Négy szó, ami kulcs a magasabb szintekhez. Ez igaz az elengedéshez is. Ha pedig időzíteni szeretnél, mégpedig a legjobban, a csillagos ég a tökéletes, felülmúlhatatlan társad. Mondok is pár megerősítő példát.

Fogyó- és/vagy tisztítókúra, böjt fogyó Hold esetében jóval eredményesebb, mint mikor telik égi kísérőnk.

Májtisztítás idejére jó megnézni, hol jár, mit csinál a Jupiter. Megnézni és oda belőni, egy-egy pezsdüléshez az alkalom idejét.

Új fába vágnád a fejszéd – jó, ha passzol hozzá egy Kos- vagy Mars-féle aktiválódás.

A sort végtelen hosszúsággal folytathatnánk, de nem ez a cél. Miután elmúlt az „elengedés” kapcsán felbugyogó zsigeri, ösztönös viszolygás és öklendezés, nézzük meg, mi az égi apropó, ami okot szolgáltat. Mégpedig nyomósat, különben nem húzgálnám a türelmed bajuszát.

Központi csillagunk, a Nap a Skorpió csillagkép ollójánál halad el. Lényeges: csillagzat és nem asztrológiai jel. A zodiákus – ember alkotta – körét tekintve már a Nyilas cikkelyében vándorol majd cselekvő énünk megjelenítő égiteste. Mikor? November 23. és 26. között. Ha a megjelenés estéjén, esetleg másnap olvasod ezt a bejegyzést, akkor a legjobb szívvel írhatom le: van időd rákészülni. Mert van mivel és mindjárt rátérünk a „hogyan”-ra is. Ismerkedjünk meg az égi környezet finomságaival!

Belső minőségek és folyamatok, a lélek és az érzelmek birodalma. A Skorpió fényábrája – zömében – a Nap útja, az Ekliptika alatt helyezkedik el. A déli félkörben elfoglalt helye mutat rá, hogy – alapvetően – odabent érdemes munkálkodnod. De! Az ollója a Napútra és fölé nyúlik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ami belül, tebenned, a lelkedben megfogan, az ki kell, hogy lépjen a cselekedetek szintjére. A „valós,” háromdimenziós, földi életedbe. Jelen esetben az elengedés, mert a Skorpió ollója bizony az élet fonalát vágja el. Hoppá.

Nem öl meg.

Nem nyír ki.

Nem vágja el a torkodat, mert nem Kolumbiából szalasztották borotvaélesre fent macsetével. Másképp működik: a méltatlanná vált minőségeket vághatod le magadról. Az ő életük fonalát nyisszanthatod el. Még másképp fogalmazva: ami lehúzó és fényét vesztett, ami nem méltó arra, hogy továbbra is az életed részét képezze – nos, az őt éltető szálat vághatod el. Gyors, erős, határozott mozdulattal. És persze: véglegesen.

Cselekszel. A cselekvő én útján jár a cselekvő ént megjelenítő Nap. Ha felmerül benned, hogy ugyan, mi más módon is lehetne elengedni, mint tettekkel, akkor gondolj arra, hogy maradhatnál a szellem síkján. A tudatodban leszámolsz valamivel, elhatározod, hogy véget vetsz neki – majd mindent teszel úgy, mint addig. Most – szerencsére – más a helyzet. Itt az elengedés vágya és a megformált szándék tettekké érlelődik benned.

Radikális, nem visszafordítható, végleges. Ez a három jelző írja le talán a legpontosabban, milyen módon működik a Skorpió ollójához kapcsolódó elengedés. Nincs visszaadott babaruha. Javaslom, tegyél egy kis időutazást. Valahol hatodik vagy hetedik osztály körülre állítsd be az időgépedet. A földrajzi koordináták egy fizikaórára repítenek vissza. Ott mesélt a tanár a fehérje kicsapódásáról. Hogy végleges. Nincs a földön olyan hatalom, ami egy kéménytojást újra nyers tojássá tudna alakítani. Nem szoktunk belegondolni, de valóban igaz. Egyszerű és még mindig csak százforintos kísérlet. De vajon minden elengedés így működik?

Azért csépelik annyit a szót és a minőséget, mert valóban létfontosságú. Talán emiatt is bukkanhatunk rá a végtelen, kéklő csillagos ég több pontján is az elengedésre, mégpedig más-más köntösben. Kettőt mindenképpen meg kell, hogy említsek. A Rák ollóját és a Nimród (Orion) nyílvesszőt elengedő kezét. A Skorpió ollójával együtt régen írtam róluk egy kis összefoglalót; ha gondolod, ide kattintva át tudod nézni: https://ladonyijanos.hu/nyissz-es-huss/. Amit viszont feltétlenül vegyünk együtt szemügyre, az az égbolt további díszbe öltözése. Nem „csak úgy” érkezik meg a Nap a végleges elengedés pontjához.

Kitartó és állhatatos ember vagy. Olyasvalaki, aki nem csak ábrándozik arról, hogy talán egyszer majd csak valahogy jobb lesz; hogy esetleg erre röppen egy angyal és véletlenül épen itt pottyant le valami égi kegyet. Nem, te nem ilyen vagy. Sorskovács, aki magának akarja megalkotni a jót, de égi támogatással. Ennek tudom be, hogy még mindig olvasod e sorokat. Mostanra viszont már meg kellett, hogy formálódjon benned a legfőbb kérdés: ki vagy mi, netán kik vagy mik azok a személyek, minőségek, amiknek érdemes búcsút intened? Amolyan Skorpió ollója-féle, azaz radikális, gyors, azonnali és végleges módon. A válasz, a felelet tebenned van.

Emlékezz: még áll idő a rendelkezésedre. Felkészülhetsz. Abban a ritka, de nem példátlan esetben, ha „csak” érzed, kiről/miről kéne, hogy szóljon a november 23. és 26. közötti lomtalanítás, nézz körül. Lásd a környezetedet, de éles szemmel ám. Vedd észre a trójai falovat is. Őt, aki mosolyog rád. Talán kedves is; esetleg kávét főz és néha meglep egy szelet csokival. Így ringatja mély álomba éberségedet. Nem, gyanakodnod nem szükséges, de megeshet, hogy őrá éppenséggel azért nem gondoltál, mert átcsúszott figyelmed radarernyője alatt. Ő az, aki megmondja a szemedbe se, de a hátad mögött is. Hasznossága a darázs, a kullancs és a szúnyog háromszögén belül jelölhető ki. És hogy mennyire szükséges számodra mindennapos jelenléte? Épp, mint a három ízeltlábúé. Pont.

Elengedés. Remélem, mire eddig eljutottál, már a múlt emléke csupán az összerezzenés. Bízom abban, hogy a szó és a hozzá kapcsolódó folyamat immár nem azt váltja ki belőled, mint a konfitált, velős eperszósszal futtatott fahéjas pacal füstölt epeágyon.

Nap a Skorpió ollójánál – mindenre is jó. Igen. Bármire, amit azonnal és véglegesen el akarsz engedni. Úgy, hogy se nyíltan, se ordas, sunyi módon vissza ne kúszhasson az életedbe. Embert, tárgyat, minőséget – bármit és bárkit, ahol már kihunyt a fény és a keletkezett űrt a méltatlanság sötétje töltötte be. Rajtad áll, az Olló a te kezedben lesz. Tartsd úgy, használd olyan módon, hogy ne remegjen meg a kellő pillanatban, mikor a lehúzást éltető, régi fonalat elnyisszantod. Extra égi körítés, ünnepélyesen szép égi állás. Kívánom, hogy a legjobbat hozd ki belőle.

u.i.: tudd: ez is „csak” egy égi állás. Semmi, az égegyadta világon semmi nem történik, ha átalszod, ha hagyod, hogy elpörögjön „csak úgy.” Jó, de nem bulvárosan; nincs és nem is lehet olyan érzésed, hogy „csak itt, csak most, csak önöknek.” Jó lehetőség, de nem akar zabszemet tuszkolni a hátsódba; szóval csak lazán, oldottan engedj el.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This