Jelentős fordulat. Minden túlzás nélkül állja meg a helyét ez a kijelentés az irányt váltó Szaturnusz kapcsán. A lényeg: 2023. november 4-én 21 óra 12 perckor indul el direkt irányba a gyűrűs bolygó. Teszi mindezt jó négy és fél hónapos látszólagos hátráló (úgynevezett retrográd irányú) mozgást követően. Persze nem kapkod; távol áll tőle a hirtelenkedés:

Közel harminc év. Na jó: huszonkilenc és fél. Ennyi idő alatt kerüli meg a Napot a Küszöb Őre. Bátran nevezhetjük tehát lassú mozgású bolygónak; ebből adódik, hogy a szombat esti fordulatot némi lassulás és egy helyben állás előzi meg. Mert hová az a nagy sietség?

Felszabaduló erő, érkező megoldások, leomló akadályok. Erősödő összeszedettség, célizmosodás, egyenesülő hát. Többek közt ilyen minőségek sorjáznak egy „előrefelé” történő fordulat eredményeképp. Persze nem ölbe hulló, sültgalambvárós módon. Annyit tudj: erőfeszítésedet busásan honorálja a kozmikus energetika. Ezt leginkább a csillagképi háttér világítja meg:

A Vízöntő embert formáló ékköveiben jár, itt térül a Szaturnusz. Erről vasárnap fogok bővebben írni egy részletgazdag bejegyzésben. Egyelőre csak jegyezd fel, valahová a bal füled mögé, mert jelentőséggel bír. Asztrológiai értelemben amúgy a Halak jelének 0 fok 30 percénél történik a váltás. Most pedig következzen egy kiadós anyázás:

Ismétlés a tudás (jó édes) anyja. Ennek égisze alatt idemásolom a planéta júniusi hátrálásáról írt bejegyzést. Ezt felidézve tudsz az üzenetek mélyébe kalandozni; vagy – ahogy ott fogalmaztam – olvasni a sorokat és megérteni, ráérezni a köztük megbúvó titkokra. Íme:

„A víz mindig a könnyebb ellenállás felé indul el. Hegyre felkapaszkodó patakról még sose hallott emberfia. Könnyen arra juthatsz, hogy ez az emberrel is így kell, hogy történjen. Elvégre testünk bő kétharmadát alkotja víz, tehát minek is erőlködjünk? Pedig nem így van. Valamiért kétlábú, humán létezőként láttál napvilágot, ahelyett, hogy egy kedves erdőségben csörgedeznél, útban egy tenger vagy óceán felé. Ennek egyik következménye, hogy néha meg kell fogni a lapát nyelét. Még nekem is.

Hálás dolog a Vénuszról írni. Meg a Holdról is. Kedves, könnyen emészthető, népszerű témákat kínálnak szinte minden történésükkel. Nem így a Plútó, a Mars – és legfőképpen mai főszereplőnk, a Szaturnusz. A gyűrűs bolygót nem szokás szeretni. Annak ellenére sem, hogy kivétel nélkül minden gyermek (gyanítom, te is, én mindenképpen) óriási rajongója. A gyűrűrendszer, a különlegesség, nevének egzotikus csengése nem ok nélkül ragadja magával a fertőzetlen, tiszta és naiv lelkeket. Mígnem elkezd ezt-azt hallani, olvasni őszaturnuszságáról. A bajok ott kezdődnek.

Nem a Szaturnusz vezeti az asztrológusok népszerűségi listáját. Előszeretettel riogatnak vele. Valahol a patás ördög, a dögvész és a sáskajárás környékén trónolhat a „riogatási eszközök” feliratú polcon. Mindenesetre kézközelben tartják, mert ha éppen be kell rezeltetni a népet, akkor igazán jól jön és mégse való, hogy túl messzire kelljen nyújtózkodni érte. Különösen igaz a tétel a Szati hátrálásakor. Azaz most, az éppen megkezdődő hónapok során.

A Szaturnusz ugyanis hátrálni kezd. Földünkről szemlélve, látszólagosan. Ezt szokás retrográd mozgásnak nevezni – és ettől szokás rettegni, kellő tudás híján. Ezért fontos tisztába tenni, mit jelent a tolatás, mivel jár, mire figyelj – egyáltalán, hogyan gondolkodj róla. Elsőként magát a „retrográd” kifejezést pucoljuk fényesre.

Retrográd, visszafelé haladó, hátráló – ugyanazt takarja. Spirituális jelentősége nem csekély. Rámutat: van valami, amiért vissza kell érdemes menned. Olyasmi, aminek birtokában a jelenben rád váró feladatokat könnyebben oldod meg, többet hozol ki a lehetőségeidből. Ez lehet tudás, felismerés, tisztázó munka – gyakorlatilag bármi(lyen minőség). Velejárója, hogy igényel némi munkát. Nem pottyan az öledbe, de busásan honorálja izmaid feszülését és gördülő verejtékcseppjeidet.

Egy bekezdésbe sűrítem a Szaturnusz hátrálásához kapcsolódó tény-adatokat. Amennyiben nincs vele dolgod, hagyd ki és ugorj a következő szakaszra. Tehát: a tapasztalat bölcsességének égi vándora vasárnap, 2023. június 18-án reggeltől indul hátráló útjára. Ennek a Nap útjára vetített (szakszóval: ekliptikai) pozíciója: Halak 7 fok 12 perc. A direkt irányba történő fordulat, azaz az „előre” haladás időpontja: 2023. november 4. Koordinátái: Halak 0 fok 30 perc.

Ideje megmerülni lelked mély vizében. Megnézni, megtapogatni a sziklatalapzatokat. Ott ugyanis nem a polip, az elektromos rája és a cápa lakik, hanem a bizonyosság. Annak visszaigazolása, hogy valóban azt teszed-e, ami passzol az alapértékeiddel és szíved dobbanásával. A rémisztődés önmagában vészcsengő. A Halak jelében hátráló Szaturnusz mély érzelmeiddel méreti le, hogy valóban értéket teremtesz, hogy állhatatosan járod-e a saját utadat. Nem azt, amit a cég képzési terve előírt, ó, nem. Hanem a valódit. Amit megálmodtál és amit azon a bizonyos holdas éjszakán meg is ígértél magadnak. Ide, az eredethez fordít vissza. De nem csak úgy.

Múlt és jövő. Mindkettő végtelen, köztük pedig ott a jelen pillanata.

Múlt és jövő. Köztük ott az ember, aki két korsóból zúdítja a vizet. A Vízöntő kettős csillagképe nem „egyszerűen” és „csak úgy” kettős. Markáns a kétfelé ömlő tisztító víz. Hátra, a Bak irányába, azaz a múlt felé. Előre, a jövő felé, a Halakhoz. Ám nem automatikusan vezérelt locsolórendszert rajzolt Teremtőnk a végtelen kék égboltra. Ott áll a kettő között maga az ember. Igen, te és én. Aki kézbe veszi a korsót és elvégzi a frissítő fröccsentést. A Szaturnusz pedig a teljes hátrálását az emberalak csillagaiban teszi meg. Emlékeztet: te élsz a jelenben, az itt és mostban. Neked és csak neked áll hatalmadban összekötő kapocsként oldani a múltad zárványait, a traumák hagyta érzelmi sebeket, kioldani a blokkolódásokat. És igen, ily módon te tehetsz a jövődért és annak fényéért. Azért a fényes jövőért, melynek sugárzása nem csak terád vetül; ezt már másokért: lélekcsaládod tagjaiért, utódaidért (vérségi és spirituális értelemben egyaránt) teszed. Ha felelősséget érzel benne, helyesen látod. Vele együtt azonban jó adag gyönyörűséget is csomagolt a Kozmosz.

Persze tudod jól, mit kell, mit kéne tenned. De azt a bizonyos lapátnyelet/vödörfület helyetted senki nem fogja megragadni. A szaturnuszi üzenet rólad és neked szól. Nem kiszervezős történet; te légy jelen, te hass rá. Nyilván vehetsz igénybe segítséget, de nem működik a spirituális alvállalkozó minősége. Hol lenne akkor a jelenlét, a tudatosulás? Igen, nem korszerű gondolatok. Ellenben örökérvényűek.

Nem kell szenvedned. Egyszerűen csak célszerű erőfeszítéseket tenned, hogy a sok éves, isten ne adja, több évtizedes rossz berögződésekből, a szenvedés-alapú mintázatokból visszatalálj a szabad, tiszta érzelmeid vezérelte helyes útra. Látszólag könnyű, de próbáld csak meg! Menni, sikerülni fog, csak akard és tégy érte. Mivel arra programoztak, hogy kemény munkával küzdj meg a minimumért, ez egy kicsit idegennek hangozhat – elsőre. Az agyadnak. Figyeld azonban meg a szívedet: ugye, hogy rádobbant? Igen, az enyém is. Nem is tudna mást tenni. Mert ez a helyes (alap)beállítás. Ide találj vissza. Időd van rá; több, mint az esztendő harmada.

Ennyit kell feltétlenül tudnod a Szaturnusz retrográd mozgásáról. De! Amit olvastál, az az alapcsomag. A lényeget ott látod a sorok között; immár nem a szemeddel, a szíveddel fogod tudni leginkább befogadni. Nem csak megoldókulcsot kínál, egyenesen kulcscsomót, amivel számos, a jelenben problémát okozó nehézséget tehetsz rendbe – és szabadulhatsz meg tőlük. Megkönnyebbülés, tisztuló tekintet, messzire látó és ható figyelem – ilyen ajándékok várnak rád. Mert megérdemled.”

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő írások elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This