A Bak Mars ereje jön igazán jól, hogy kipattanj a fotelből. Vagyis inkább feltápászkodj a kanapéról. Igen eredményesen sugallja ezer és egy hang, hogy a kényelem mindenek feletti. Rendeld meg otthonról, tedd a mikróba, töltsd le, majd az app emlékeztet. Lehet, hogy így is van. A felszínen minden bizonnyal. De te ne elégedj meg a látszat idilli képével. Mert a mélyben eszeveszett módon pörög egy számláló:

Kőkeményen fizetsz a komfortért. És nem, most nem a pittyenő tranzakciókra, a zsebedből – természetesen automatizált módon – kihúzott forintokra gondolj. Jelen korunk passzív, tespedésre kondicionált embere talán már el sem hiszi, hogy képes mozdulni – és változtatni. Pedig – több egyéb összetevővel együtt – ez teszi emberré. Ám a helyzet, még ha nem is rózsás, de nem reménytelen.

Kiszállhatsz. Megértheted, hogy fenekedre ugyan hat a gravitáció. A föld középpontja felé húzza, igen. De rajtad áll, hagyod és engeded-e, hogy kizárólagos, meghatározó erőként süllyesszen passzivitásba. Ha ez jó, bólints rá, lelked rajta. Amennyiben viszont több van benned – és még a csillagos égre is felpillantasz -, akkor felvirradt a mozdulás ideje. Égi jelölője a Bak jelébe megérkező Mars. Ő a következőképpen működik:

Értelmes erőfeszítések, kiadós túra. Igen, elfáradsz a végére és meg is izzadsz. Másnap talán nehezebben mozdulsz az izomfáradtság miatt. Mégis: mosolyogsz. Átlépted az árnyékodat. Nemet mondtál a punnyadásra, cserébe vérfrissítő oxigén, szabadság, élmények lett jutalmad. És haladtál. Talán ez a kulcsfogalom:

A Bak Mars erőtere a célravezető, hasznos erőkifejtésekre hangol. A Mars erőbolygó. Ha közelebbről megvizsgáljuk, máris mutatja: lehet küszködni, mint az a bizonyos eltévedt és panaszosan visító disznó a januári jégen. És kifejthetsz energiát, ami kívánatos. Ki-kilépve tágítod komfortzónádat. A naptári év első másfél hónapja erre késztet:

Cselekedj, mozdulva oldj meg, arass fényes győzelmet a le- és visszahúzó erők fölött. Január 4-én délután toppan be a vörös bolygó a Bak zodiákusába. Egészen február 13-án reggelig itt masírozva ösztönöz: mozdulj. De nem akar iron(wo)mant faragni belőled, akaratod ellenére. Mert nem kíméletlen, csak következetes:

A kanapéd jó, ha kényelmes. A foteled pihe-puha. A pléd, amit magadra terítesz, álomfinom. De ők kiegészítők, életed komfort-kellékei. És nem lágy csomagolású börtönök. Amikor érzed s akarod, kiemelkedsz és teszel. Jó, ha a „valódi” élet háromdimenziós síkján is kipróbálod. Teszteld le, mennyire örömteli érzés kicsit megmozgatnod magad. Spirituális árukapcsolásként mindig jobb megoldásokat kapsz. Ne higgy nekem, de én pont így vagyok a futással:

Nem mindig indulok lelkesen és kitörő örömmel. Olykor – tán túl gyakran, na… – inkább a tapasztalat húzatja fel velem a futócipőt. Tudom, ezerszer megéltem, hogy jót tesz. Kívül és belül egyaránt. De hazudnék, ha letagadnám a sokszor betársuló kelletlenséget. Aztán a kapunál már ha halványan is, de el szoktam mosolyodni. Mert onnan még sose fordultam vissza. A körülmények, az időjárás és a pillanatnyi formám függvényében valahol egy és négy kilométer megtett táv között kapcsol át belül valami. Olyan Bak Mars-osan érzem, hogy ez mégiscsak jó. Hogy működik a rendszer, a mozdulatok immár szinte automatikusan, a lelkem pedig kezd szárnyalni. Értelme van, hogy nem hagytam magam meggyőzni a kifogások által. Futok és bár látom az úton a fény-leképeződésemet, mégis átléptem az árnyékomat. Szögegyszerű példa, de helyettesítsd be. Találj rá, mi hozza el mindezt neked is. Mert megéri.

Fejlődéssé alakuló munka.

Emelő, megoldó erő.

Erősödő önbecsülés, visszaépülő önbizalom, barátságossá váló tükörkép.

Ők is a Bak Mars felajánlásai. Figyelj jól! Nem alanyi jogon járó ajándékok: ha teszel, kapsz belőlük bőven. Kilátásba helyezett, való és méltó jutalom-minőségek. Szerintem megéri. Már csak azért is, mert tapasztalatot szerzel állhatatosságodról. Később, életed bármely helyzetében jól jöhet a visszaemlékezés: igen, képes voltam rá, megtettem.

A jól végzett munka felett érzett jogos büszkeségről nem is beszélve. Ha szeretnéd, a tiéd.

u.i.: februárban igen izgalmas lesz a Mars további útja. A Vízöntőbe ugyanis a másik erőbolygóval, a mostanság sokszor megénekelt Plútóval karöltve, szoros együttállásban érkezik. Nyamm…

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This