Pénteken késő este lép át a Bak jelébe a Merkúr, az előrevivő és megoldás-centrikus gondolkodás jegyében. Bakban járó Merkúr idején nincs helye a terméketlen, egy helyben topogó, tökölő gondolatoknak: a továbblépés és az előrehaladás a cél. A tempó másodlagos, a hangsúly a mozgás folytonosságán van, nem a sebességén; avagy kapkodás nélkül is lehetünk mozgékonyak. Érkezzünk meg a saját ritmusunkba, függetlenítve magunkat társaink ütemétől, mert nekik bizonyára hasznos és jó, ám lehet, hogy a mi életünkben ez túlontúl rohanós, elmegyünk a lényeg és a kincsek mellett, netán olyan lassú, hogy két lépés között szakállat ereszt egy-egy cselekedet-kezdeményünk.

Különleges ívet élhetünk át az elkövetkező közel három hétben, amíg a Merkúr meg nem áll és vissza nem fordul a Bak jeléből; látszólagos útján a Nyilasba visszalépve, de erről majd a maga idejében essen szó. A Bakhoz tartozik a megváltói minőség azon aspektusa, amikor a Messiás a legmélyebb bugyrokból, a legalsó, esélytelennek elkönyvelt minőségekből indul és még fizikai léte, megmaradása sem tűnik garantáltnak. Ám ő ezzel nem törődve, állhatatosan és kitartóan, a Bak erényeit magáénak tudva halad útján, míg el nem ér a magasságokba és a csúcsról nézve tudja összegezni a megtett utat. Ezt a szép, ám önmagunk odatevését igénylő utat járhatjuk be szellemiségünkkel, gondolatainkban és kommunikációnkban. Vegyük észre, hogy a folyamatos fejlődés adott, minden egyes lépéssel magasabbra jutva mindig szebb és szebb panorámát láthatunk, ahogy emelkedünk.

161202lepcsok

A Merkúr okán pedig a beavatás minősége is testet ölt: ez a felfelé vivő út és a közben érkező felismerések; a tanítások megértése és a belőlük kinyert valódi, örök értékek elraktározása engedi megélését. Összesűrített, esszenciális bölcsességek és tapasztalatok kerülnek szellemi tarisznyánkba, amik már mindig velünk lesznek, gazdagítanak és hasznos, előrevivő tudást kapunk, érdemlünk általuk. Jó utat!

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This