A bölcsesség a termékenység szolgálatába áll. Ez a Bika Jupiter mottója. Ha kevés az időd, ennyit elég tudnod. Minden más esetében erősen ajánlott öt percet szentelned erre a pár bekezdésre. A következő, bő egy évnyi időre vonatkozóan ad masszív kapaszkodókat.

Elméletből valóságot építhetsz, azaz álmaidat bölcsen életre kelted. Még a legkifinomultabb tudás, a legvelősebb bölcsesség is csupán holt energia, amennyiben megmarad a könyvek lapjain, a tervrajzok vonalkái vagy a kották sűrű sorai között. Mindegyik csak akkor nyer valódi értelmet, ha megjelennek az anyag világában.

Hiába áldotta meg a Teremtő Luciano Pavarottit a földkerekség egyik legércesebb tenorhangjával, ha némasági fogadalmat tett volna.

Az anyag világa, a mindennapok szintje: az a világminőség, amiben életidőd zömét töltöd. Ennek égi köre az állatöv. Zodiákus kör, jegy, jel, legrosszabb – és téves – kifejezéssel: csillagjegy. Ma ide kalandozunk el, mert ebben a rendszerben vált jegyet a Jupiter: 2023. május 16-án, kedden 19 óra 20 perckor érkezik meg a Bika cikkelyébe. Egészen 2024. május 26-án, a pirkadat előtti koromsötétségig itt is járja égi útját. A legfontosabb, amit a Bikáról tudnod érdemes: fix jel. Ez természetesen jelenti a stabilitást, a biztonságra törekvést is, ám annál jóval messzebbre mutat.

Pontot tehetsz a bizonytalankodás végére. Olyan nyavalyából gyógyíthatod ki magad, amely a biológiai kórokozóknál jóval sunyibb módon támad és károsít. Mert aláássa önbecsülésedet, önértékelésedet. Mint amikor a rosszul elkészített betonalapot a víz alulról kimossa. Egyszer csak – minden látható előjel nélkül – megroppan az addig sziklaszilárdnak hitt vasbeton alap. Ennek kérdése az „elég jó vagyok-e?” A Bika Jupiter energetikája működő ellenszérumot kínál.

Az igazi stabilitást belül nyered el. Akkor tudod valódi biztonságban érezni magad, ha ez tebenned erősödik meg és nem külső véleményektől, más emberek visszaigazolásától függ. Ehhez jön jól a tudás. Igen, elég jó vagy. Pont annyira vagy jó, amennyire ebben a pillanatban jónak kell lenned. Ezzel nem zárod ki a fejlődés és előrelépés lehetőségét. Kihúzod viszont az eltántorodás, az önmagadba vetett hitedet gyengítő méregfogakat.

A Bika Jupiter ugyanis nem az éhenhalás évét hozza el.

Igen, él benned olyan tudás és bölcsesség, ami miatt jó vagy.

Ami itt és most, az anyag világában fial és kamatozik. És nem csak pénzben, de azt nem szem elől tévesztve. Teljesen mindegy, milyen iskolát végeztél. Még az sem számít, ha be se tetted a lábad, csak mellé jártál. A tudást máshonnan is elsajátíthatod. Bölccsé pedig csak válni lehet. Éppen ezért találkozni gyakran elöl-hátul doktori címmel és PhD fokozattal rendelkező, okos, képzett, de közel sem bölcs emberekkel.

Bölcsesség. Talán már feltűnt, hogy folytatólagos szóismétlést követek el. A bölcsesség gyakran kap ma teret. A kifejezésnek számos szinonímája létezik. Irodalmi szempontból talán üdvösebb lenne a helyettesítő szavakat használnom, ám az gyengítené a nyomatékosítást.

Szükséged van a benned élő bölcsességre. Használnod kell, hogy a külvilágból érkező félelemkeltő, irreleváns információkat alaposan megszűrhesd. Ami nem kell, rekeszd kívül bátran. Igen, meglehet: érdekes, hogy dél-Peruban például aszalt tücsöklábat esznek rituális keddi reggelire. És a lábatlan tücsköket szabadon engedik, bármely rágcsáló vagy madár prédájául. Ám gondold végig: gyakorol-e ez bármilyen, valódi hatást a te életedre itt és most, Európa keletebbi felén?

Szükséged van a benned élő bölcsességre. Fogalmazzunk úgy: nélküle könnyen blokkolódik a teremtőképességed. Nem te húzod be a féket; tudatosan miért is ártanál magadnak? Ám a beszivárgó, elbizonytalanító információk szép lassan kezdik ki a talapzatodat, ahogy a rozsda csámcsogja el a szomszéd bácsi ’87-es Kispolszkiját a kert végében.

A következő vezérfonal megértése kulcsfontosságú:

Nem vagy egyedül.

Azaz: nem vagy egyedül. Másképp mondva:

NEM VAGY EGYEDÜL!!

Társak, csapat, együttműködés. Jupiteri kulcsszavak. A Bika teremtő, termékenységet stimuláló hátterében pedig egyedi színezetet kap. Nem kell magányos harcosként forgatnod a kardod és arra törekedni, hogy 360 fokban védeni tudd a hátadat. Azok az idők lejártak. Ideje a gyümölcsöző emberi együttműködésekre fókuszálnod és olyan szociális hálót szőnöd, ami megtart. Persze nem csak téged; ez oda-vissza áramló energiákról, kölcsönös együttműködésekről szól. Mit gondolsz, kizárólag csak te egyedül nézel szembe ezzel a megoldandóval?

„A szinergia görög eredetű szó, mely együttműködést, együtt való hatást jelent. Több tudományban használt fogalom, mely azt a rendszerelméleti elvet illetve helyzetet fogalmazza meg, mi szerint az együttműködő részek eredményessége nagyobb a különálló részek eredményeinek összegénél.”

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szinergia

Szinergia. Ez a görög gyökerű szó színezi meg a következő jupiteri évet. Az egész többre megy a részek összegénél. Ezt ízleld, de túlmagyarázni felesleges lenne. A mindennapi életben megtapasztalható, bölcsességalapú teremtés egyik hozzávalója a szinergikus együttműködés. Akik együtt tolják a szekeret, akik közös hálót szőnek, akik egymással kiegészítő kapcsolódásba lépnek, összeadás helyett a szorzás, hatványozás, multiplikálódás területére jutnak el. Természetesen nem csak matematikai értelemben.

A cél az életet éltető, élhető, életigenlő teremtés – bölcsen. Megvalósítási módja pedig a teremtő termékenyítés. A Bika jelének gyümölcsöztető vonulata igen magas égi eredetet tudhat magáénak. Az asztrológiai jel névadója, a Bika csillagkép lenyomata, energetikai emlékezete tovább él a harminc fokos jelben. Itt érdemes felfrissítenünk, hogy a fényábra szarvai közvetlenül a Tejútra, az Istenek Útjára nyújtózkodnak. Oda emelnek fel, egyúttal onnan hozzák le és közvetítik az égi adást.

Nem kell törtetni és felesleges könyökölnöd. Hiába súgja vagy akár ugatja sok-sok hang a környezetben. Régi, lejárt lemez beakadt programját szajkózzák. Gáláns, nagyvonalú és méltányos. A Jupiter jelzőin túl érdemes a „ragadványnevét” is megismételnünk: a szeretet bölcsességének égi vándora. Ezt pedig kiárasztó-kiterjesztő módon kínálja fel.

Valójában bőség van. Ahhoz, hogy ezt ne csak megértsd, de meg is lásd és tapasztald, semmi mást nem kell tenned, mint átprogramoznod a valóságérzékelésedet. Ehhez segít a következő egy jupiteri esztendő a Bika asztrológiai jelében.

Az adalékokat, a vezérfonalakat, a főbb gondolatokat már ismered. A többi – azaz a működtetés – rajtad áll.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This