A vasárnapunkat áthatja a tenni akarás, a megvalósítás vágya, szembemenve a „hétvégén tespedni kell” közkeletű dogmájával. A cselekvés nem jelent értelem nélküli, hatékony(nak tűnő), bár eredménytelen tüsténkedést: a jókor, jó helyen jó tett minősége tartozik ide, most lelkesültséggel, érzelmi motiváltsággal átitatva. A hét során elvégzett tisztító munka hatása érződik: a most létrehozott műveink már magasabb szinten öltenek testet; az építkezés príma földmunka végeztével lendületesen, égbe nyúlóan tud megvalósulni.

Érdemes tetteink motivációit megvizsgálni: lelkünk mely’ szegletében fogant meg a szándék, amivel szerszámot ragad a kéz. Minél mélyebbről érkezik az inspiráció, annál erősebben itatódott át fénnyel. Az égi energiák töltete érzés és tett harmóniáját varázsolja elénk: vonakodás, halogatás nélkül lépünk a tettek mezejére, álmunk súgta ihletésünk megélni. A gyógyítás és a beavatás minőségei elő- elősejlenek, ahogyan a magasabb tanítások megérkezése, mindennapi életünkbe való lehozása úgyszintén.

161127fapad

Beleérző képességünk fokozott működését kamatoztatva társas kapcsolatainkban is együttműködően lépünk fel. Ha ezen a területen javítani valóink vannak, úgy különösen ajánlott élesedő intuíciónkat a jó ügy szolgálatába állítani. A tiszta beszéd, mind tartalmi, mind „formai” szempontokból nézve is könnyebben megy a nap energiái által segítve: a megfogalmazás, kimondás hogyanja méltó a belbecs emelő értékeihez. Emlékezzünk Dinnyés József csodálatos dalának címére: „Tiszta forrás, szép szó”. A folytatás is a dalból: „ez legyen a jelszó. És legyél a barátom”.

kép: www.7-themes.com

Pin It on Pinterest

Share This