Hát igen, ő már csak ilyen huncut, meglehetősen gyakran végez hátraarcot, ahogyan teszi ezt a mostani hétvégén is. Az aktuális retrográd mozgás december elejéig tart, viccesen mondhatnánk, hogy a Mikulás a puttonyában hozza a direktbe fordulást is a csokiszarvasnak átcsomagolt nyuszi és a piros alma, mogyoró mellé. A jelen merkúri fordulat több olvasatában is meglehetősen érdekes. Asztrológiai szempontból górcső alá véve mutatja magát a Nyilas jele, ahonnan a Skorpióba hátrál a megértés és megértetés planétája. A végtelen leegyszerűsítés eredményeképpen ez a képlet kiadja a következő formulát: a bölcs, tudáson alapuló előrelépéshez most érdemes egy kicsit visszamenni az álmaink, a titkok világába. Van ott valami, amit jó lenne megtalálnunk, felismernünk és tudatosítanunk. Ez a lapuló minőség segít továbblépni, fényesebb jövőt festeni, ami egyben szélesebb perspektívát és tágabb lehetőségeket is jelent.

Az asztrozófiai megközelítés persze most is lényegesen több csemegét rejt. Vegyük észre, hogy a Merkúr a Tejúton tartózkodik jelenleg, innen fordul vissza; azaz az Istenek Útjának fényét és tudását adja segítségül a visszatéréshez és a megértéshez. Így azért már mégse érezhetjük annyira magunkra hagyatottnak a következő heteket. Hogy szellemiségünk méltó módon léphessen erre a fényességes útra, még jó lenne egy kis „tisztogatás”, érdemes visszafordulnunk és ellenőrizni, tényleg ragyog-e a hétmérföldes csizmánk. A Skorpió csillagképéből tér vissza Hermész planétája, és mind a hátrálás során, mind a decemberi direktbe fordulást követően érinteni fogja a csillagzat legfényesebb, alfa csillagát, a világ- és Tejútoszlop Antarest. Akinek már volt a kezében húros hangszer, bizonyára emlékszik, milyen érzés a „kedvenc” hangzatunkat megpendíteni; most pont ez történik, oda és vissza. Lássuk meg, hogy a szeretet, mégpedig az esszenciális, elfogadó és feltételeket nem ismerő szeretet kihagyhatatlan energia, csak ővele és őáltala lehet eredményes a visszakanyarodás és az azt követő előrelépés.

Ugyanígy az elengedés is terítékre kerül, hiszen mind hátrálás közben, mind a fordulat után a Skorpió ollóját is érinti a Merkúr, lehetőséget adva, hogy a szeretettel nem kompatibilis minőségeket megértésük és felismerésük után határozottan nyessük le. Nem akármilyen megkönnyebbülés-érzés jár ennek a fajta elengedésnek a nyomán. A retrográd mozgás a Mérleg csillagképének jövő serpenyőjénél végződik, itt fordul a bolygó direkt irányba. Természetesen az irányváltást egy leheletnyi szusszanás előzi meg, az a „pillanat” pedig lehetőséget ad végiggondolni, hogy milyen jövőt tervezünk magunknak. Ez a kép kompatibilis-e az isteni „ítélettel”, azaz megmérettetve a magasabb mércével is ezt szeretnénk megélni majdan?

Gondoljuk végig az elkövetkező hetek merkúri útját, benne a szeretet mindent átragyogó felcsillanásával és az ehhez méltatlan szellemi tartalmak levágásának lehetőségével. Tudom, hogy időről időre bele szoktam csúszni a szóismétlés bocsánatos „bűnébe”, de megint nem tudom nem leírni, hogy ritka jó, kivételesen szuper lehetőséget kapunk egy remekbe szabott szellemi, tudati nagytakarításra. Nem mellesleg mindaz, ami megjelenik tudatunkban, a kimondott szó által is testesülhet, azaz mondjuk ki, ami megformálódik, beleépítve az antaresi (szívbéli) szeretet erejét és működtetve a kimondott szó útján való elengedést, hogy átélhessük a felszabadulást, megkönnyebbülést. Mivel az egész folyamat a Kígyótartó (és a Kígyó Feje) csillagképben történik, gyógyító folyamatokat ébreszt a visszatérés, visszakanyarodás, az pedig garantált, hogy igazi beavató élményekben részesülünk, hiszen a Merkúr a beavatás bolygója, a Kígyótartó a beavatás csillagképe. Kell ennél több?

u.i.: egy fahéjas latte jól jönne, igaz? 🙂

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This