Erő és keménység nem egymás szinonimái. Sem a szavak, sem az általuk kifejezett minőségek. Amikor kemény vagy (milyen szemléletes: keménykedsz…), az erő messzire iszkolt. Pőre kevélységgel próbálod pótolni. Nem jó, nem megy, nem mehet. Az erő nem kell, hogy görcsösségbe csapjon. Sőt. Lehet lágy, ám végtelenül határozott. Erről szól a Halak Mars története. Ez a tudás ma talán fontosabb, mint eddig bármikor.

Pénteken kora reggeltől ugyanis a Halak asztrológiai jelében menetel tovább a Mars, egészen május 25-ig. A Halak Mars energiáját számtalan módon lehet értelmezni, most a belső erőre fókuszálok. A következő időszakban érezhető kraft jelenik meg lelkünk alsó-belső világában. Tegye fel a kezét, akinek ellenére van egy kis plusz lelkierő! Na ugye…

A Mars tüzes planéta, a tűz pedig sötétséget oszlat; fényt és meleget ad. A kereslet az egekik ér. A Halak cikkelyébe érkező vörös bolygó ereje ősfélelmeinket, a bennünk élő kételyeket tudja villámgyorsan eloszlatni, mint mikor fáklyával térünk vissza az imént még olyan ijesztőnek tűnő barlangba.

Hirtelen minden a helyére kerül, a kövek csak kövek, a denevér pedig egyszerű bőregérré változik a szárnyas démon rémképéből. Erőd adatik lezárni, befejezni dolgokat; kilépni olyan minőségekből, melyek már híján vannak a fénynek, de eddig túlságosan enerváltan láttál neki szabadságtörekvéseid végrehajtásának.

Analógia: a bezárt ajtót simogathatod, tíz elfehéredő körömmel kapirgálhatod vérsarjadásig, valós eredmény nélkül – amikor viszont odarúgsz a zár alá, sarkig tárul a fogva tartó nyílászáró és betódulhat a friss levegő. Ne akciófilm-szerűen akard ezt megélni, inkább átvitt értelemben – korlátozó, beszűkítő minőségeidet azonnal és intenzív módon lerúgva magadról.

Az összegzéshez és a leltárkészítéshez is erőd adatik, ami kifejezetten jó hír, e nélkül ugyanis bajosan, de legalábbis munkásan kezdhetsz jó minőségben új időszakot. A múlt dolgait félelem nélkül vagy képes látni és a helyére tenni, ahogyan a hozzá kapcsolódó érzelmeket is. Néha csordulhatnak könnyek és csikordulhatnak fogak, de a folyamat sikerét nem veszélyeztetik.

Amikor teljes őszinteséggel számot vetsz utad eddig megtett részével, nem csak megkönnyebbülsz, de magasabb minőségben léphetsz tovább. Óriási ajándék ez, még akkor is, ha némi áldozat meghozatalát is kívánja a „kíméletlen” őszinteség önmagaddal szemben.

kép: pixabay.com

tűz, erő, fény – a Halak Mars mindezt keménység nélkül tálalja

Pin It on Pinterest

Share This