Jó hírről írhatok ma is: rég nem látott gyümölcsöző, kreatív erők ébrednek. Az égen is, benned is. Kinek, minek mondhatunk mindezért köszönetet? A Vénusz és a Mars együttállása stimulálja a benned élő női és férfi alkotóenergiákat. Szögezzük le a legelején: mindenkiben mindenből található, azaz a legmacsóbb férfi képletében is ott figyel a Vénusz. Épp így a leglágyabb, légies várkisasszony is bír marsikus energiákkal (kérdezd csak meg a szobalányt…). Az arányok és a megjelenési formák különbözőek.

Kreativitás, ami óhatatlanul termékenységbe vált, azaz kézzel fogható produktuma születik a bolygónász benned végbemenő nászából. Ha eddig szinonimaként alkalmaztad a kreativitást a termékenységgel, tudd: előbbi lehet üres is. Üres, azaz a világ legjobb ötletei pont a világ legjobb ötletei maradnak – megvalósítás nélkül. Termékenység esetében az ideát valóra is váltod; alapvető igény ébred benned, hogy anyagba gyúrd, amit megálmodtál.

Női és férfi energiák egyesülése, direkt alkalmaztam – az előző bekezdésben szóismétlő módon – a nász kifejezést. Vénusz és Mars találkozójában ott a szikra, az életet nemző-adó energia. Nincs vaktöltény, sem terméketlen, csapongó kísérletezés. Ha teheted – és miért ne tehetnéd? – időzítsd a hétvége és a jövő hét közepe által kijelölt vörös zónába álmaid megvalósítását. Nyilván nem a bakancslistád maradéktalan kipipálását kérem tőled, de élj a ziccerhelyzettel.

Ez a pár nap a bolygótalálkozó egzakt szakasza. Előtte és utána is érezhető, de itt überturbó a kozmikus nászhatás. Ahogy megismerszik a szerelemgyerek a való életben, úgy tudod vágyaid, álmaid szerelemgyermekét nemzeni-táplálni-megszülni, legyen az bármi. Olyan többlet, spirituális plusz, ami mindig egy kicsit jobbá, szebbé és harmonikusabbá emeli létezése során.

A kezdetben ott a kiteljesedés, ahogyan a magban is a kész növény. Búzamagból búza nő, akárhogyan locsolod is. Még nulla-huszonnégyben játszott jamaicai reggae hatására sem kenderesdik el – búza marad. Ezt érdemes tudnod a Mars-Vénusz kézfogó elindító erejéről. Amiben ott a szerelem tüze, abból élete során nem is tud kiveszni.

Időnként talán te magad is meglepődsz majd, mennyi erőt viszel – teljes természetességgel – a harmónia megteremtésébe. Megküzdesz a harmóniáért – ez az ellentétpár is lehetne a mottó, de ennél célozzunk magasabbra. Cseréld le a küzdelem csikorgó minőségét belülről mozgósított, szívtüzelésű erőmű hőjével átfűtött tetterőre. Lelkesült, alkotó módon színezed ki a világodat, csodálkozol rá eddig észre sem vett árnyalatokra.

Jó hír, hogy az önszabotálás, az álmaid felé lustaságból meg nem tett lépések is hoppon maradnak. A két ellentétes pólusú őserő egészíti ki egymást. Nehéz szavakkal ecsetelni ennek nagyszerűségét. Ha azt mondom, éppen úgy hozza ki belőled a legjobbadat, hogy szinte észre sem veszed, mert természetes, hogy valami nagyszerűt teszel le az asztalra – talán így jutok legközelebb az igazsághoz.

Polarizálódó világunkban egyre inkább elképzelhetetlennek állítják be, hogy erő és szépség, változtatás és nyugalom, izzás és harmónia megférjen. Pedig együttműködnek, nem csak mezei módon megférnek. Jóval túlmutat a fekete-fehér, lent-fent típusú bináris ellentéthegyezésen a Mars és a Vénusz vágyszikráztató energiája.

Olyan sokszor említettem már a nászt: mind asztrológiai, mind csillagképi értelemben Oroszlánban találkozik a két bolygó. Konkrét, biológiai értelemben vett gyermekáldásra is nagyszerű napok, mert itt a környezet is a fénynemzésről szól. A csillagzatot külön kiemelem: a rálátást megtestesítő, múltba néző fejnél éri el egymást Mars és Vénusz. A régről görgetett vágyak, álmok, ötletek életre hívása mellett a korábbi foganások akadályait is magasabb szempontból értheted meg.

Az alkotó, szerelmes ember jogos büszkesége dagasztja kebledet. Ez a mondat foglalja talán leginkább össze a Mars-Vénusz együttállás nagyszerű erőit. Éld meg, mosolyogva, kihúzott háttal, egyenes derékkal. Ami pedig a legfontosabb: a létezés fölött érzett hálás örömmel szívedben. Itt a titok, hogy a legtöbbet hozhasd ki a kozmikus szerelemtáncból.

kép: pixabay.com

Mars-Vénusz együtt: lüktet, pulzál, életet teremt minden

Pin It on Pinterest

Share This